Aleksandra Balmazović

Leta 1999 je diplomirala na Akademiji Umetnost v Beogradu. Že med samim študijem je z različnimi vlogami sodelovala pri številnih gledaliških projektih tako na slovenskem kot tudi srbskem kulturnem prizorišču. Po končani akademiji se je za stalno vrnila v Slovenijo, kjer je v slovenski filmski uspešnici Zadnja vecčrja debitirala z glavno žensko vlogo.

Filmografija

Nastopajoči
Stanje šoka (2011) celovečerni igrani film
Pisma iz Egipta (2010) neznan
Ivana Kobilica - portret slikarke (2007) celovečerni dokumentarni film
Gverilci (2006) srednjemetražni igrani TV film
Sivi kamion crvene boje (2003) celovečerni igrani film
Rezervni deli (2003) celovečerni igrani film
Amir (2002) celovečerni igrani film
Zadnja večerja (2001) celovečerni igrani film