France Cerar

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Direktor fotografije
SLO v Beli krajini (1972) kratki dokumentarni film
Med belim in rumenim (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Klio v Ptuju (1969) kratki dokumentarni propagandni film
Putka (1969) kratki igrani film
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Ob 80-letnici tovarne Zlatorog (1967) kratki dokumentarni reklamni film
Muzej zahteva (1967) kratki dokumentarni film
Giselle (1967) kratki dokumentarni plesni film
Nevidni bataljon (1967) celovečerni igrani film
Kup sena (1966) kratki igrani film
Angel Varuh (1966) kratki igrani film
Derby (1965) kratki dokumentarni film
Lucija (1965) celovečerni igrani film
VOS (1965) TV nadaljevanka
Njen rojstni dan (1965) kratki igrani film
Ljudje na asfaltu: pešec, kolesar (1965) kratki dokumentarni
Ribiške razglednice (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Ona, on in? ... HIMO (1964) kratki reklamni film
Portorož - Piran (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Občan Urban (1963) kratki igrani satirični film
Jutri na Dravi (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Weekend (1963) kratki dokumentarni film
Po Sloveniji (1963) kratki dokumentarni propagandni film
Mali omnibus (1962) kratki igrani satirični film
Oblaček in oblaki (1962) kratki dokumentarni propagandni film
Minuta za umor (1962) celovečerni igrani film
Iz snega v cvetje (1962) kratki dokumentarni propagandni film
Resni človek (1962) kratki igrani film
Potraga za zmajem (1961) celovečerni igrani film
Mladi levi (1961) kratki dokumentarni film
S trnkom ob Soči (1961) kratki dokumentarni propagandni film
Ti loviš (1961) celovečerni igrani film
Torzo (1960) kratki dokumentarni film
Akcija (1960) celovečerni igrani film
Statistično je dokazano (1960) kratki igrani propagandni film
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
III. mednarodna grafična razstava (1959) kratki dokumentarni film o umetnosti
Kaj me briga, saj ni moje (1959) kratki igrani satirični film
Na sončni strani ceste (1959) kratki dokumentarni film
Dobro morje (1958) celovečerni igrani film
On in njegovi (1958) kratki igrani satirični film
Tovariš telefon (1958) kratki igrani satirični film
I. festival slovenske telesne kulture (1957) kratki dokumentarni reportažni film
Mrtvaški ples (1957) kratki dokumentarni film o umetnosti
Za zdravje državljanov (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Pulski festival (1956) kratki dokumentarni reportažni film
Posebna vožnja - Od Turjaka do Kolpe (1956) kratki dokumentarni film
O gozdu bi rad nekaj povedal (1956) kratki dokumentarni propagandni film
Mladini šport in telovadbo (1955) kratki igrani propagandni film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Kajak (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Naši dokumenti - Okroglica (1953) kratki dokumentarni reportažni film
IV kongres Socialistične zveze delovnega ljudstva (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Naši dokumenti - Slovenija (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Feljton o Železarni Štore (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Slovo od Borisa Kidriča (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Dedek Mraz veselja čas (1953) kratki dokumentarni reportažni film
Če bi Krka spregovorila (1952) kratki dokumentarni film
Drugi redni občni zbor Ciril Metodijskega društva katoliških duhovnikov LRS (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Cankarjeva založba v čast 400-letnice slovenske knjige (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Prvi maj 1952 (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Plazovi na Tolminskem (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Hej brigade (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Trubar med nami (1951) kratki dokumentarni film
Spominska razstava Osvobodilne fronte (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Po partizanskih poteh (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Planica Jugoslavija (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Pred premiero Trsta (Še bo kdaj pomlad) (1950) kratki reklamni film
Primorski dnevnik (1949) kratki reklamni film
Ustvarjalcem petletke (1949) kratki dokumentarni propagandni film
Planica 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
S Titovimi fiskulturniki v Pragi (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Naš film (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Filmski obzornik 29 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Filmski obzornik 31 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Zmagali so najboljši (1947) kratki dokumentarni film
Mladina gradi (1946) kratki dokumentarni film
Filmski obzornik avgust 1946 (1946) kratki dokumentarni novičarski film
Filmske novice 3 (1945) kratki dokumentarni novičarski film
Zadnja pot dr. Antona Korošca v Ljubljani (1940) kratki dokumentarni reportažni film
Mladinski dnevi (1938) kratki dokumentarni reportažni film
Montažer
Drugi redni občni zbor Ciril Metodijskega društva katoliških duhovnikov LRS (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Režiser
Drugi redni občni zbor Ciril Metodijskega društva katoliških duhovnikov LRS (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Scenarist
Drugi redni občni zbor Ciril Metodijskega društva katoliških duhovnikov LRS (1952) kratki dokumentarni reportažni film