Peter Zobec

Peter Zobec je kot režiser množičnih prizorov sodeloval z najpomembnejšimi slovenskimi in jugoslovanski režiserji, postal v obdobju velikih koprodukcij Triglav filma ključni predstavnik naše režije, ki so mu tuji koproducenti prepuščali delo z našimi igralci in na tem položaju omogočil mnogim slovenskim in jugoslovanskim igralcem sodelovanje v mednarodnih projektih. Kot samostojni avtor je podpisal kot režiser in scenarist več kratkih igranih in televizijskih filmov, pisal samostojne scenarije, sodeloval pri filmih kot koscenarist in zadnja leta objavljal spomine na različna obdobja našega filma kot publicist.

Filmografija

Asistent režije
Decembrski dež (1990) celovečerni igrani film
Bronasti vijak (1988) TV nadaljevanka
Maja in vesoljček (1988) celovečerni igrani film
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Dih (1983) celovečerni igrani film
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Prestop (1980) celovečerni igrani film
Draga moja Iza (1979) celovečerni igrani film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
To so gadi (1977) celovečerni igrani film
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Vdovstvo Karoline Žašler (1976) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Begunec (1973) celovečerni igrani film
Let mrtve ptice (1973) celovečerni igrani film
Ko pride lev (1972) celovečerni igrani film
Maškarada (1971) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Carmen (1995) celovečerni igrani film
Triangel (1991) celovečerni igrani film
Pod sinjim nebom (1988) celovečerni igrani TV film
Tenor (1983) kratki igrani film
Trije prispevki k slovenski blaznosti (1983) celovečerni igrani film
Čudoviti prah (1975) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Kjer me srbi, tam se čoham (1968) kratki igrani film
Režiser
Kres (1985) kratki igrani film
Lan (1979) kratki dokumentarni učni film
Scenarist
Lan (1979) kratki dokumentarni učni film