Franc Uršič

Rojen v Podragi pri Vipavi.

Filmografija

Asistent režije
Zgodba, ki je ni (1967) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Nekje živi Cenka (1988) celovečerni igrani TV film
Krizno obdobje (1981) celovečerni igrani film
Praznovanje pomladi (1978) celovečerni igrani film
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Let mrtve ptice (1973) celovečerni igrani film
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film
Rdeče klasje (1970) celovečerni igrani film
Oxygen (1970) celovečerni igrani film
Sedmina (1969) celovečerni igrani film
Po isti poti se ne vračaj (1965) celovečerni igrani film
Režiser
Jaz sem njena mama (1980) TV igra
Vrtačnik (1979) TV igra
Rojstni dan stare gospe (1976) TV igra
Sedem ponudb (1976) TV igra
Botre (1976) TV igra
Žrtev umetnosti (1975) TV igra
Obiski (1975) TV igra
Josipina (1974) TV igra
Študent Andrej in soba (1973) TV igra
Plenk - Plenk (1972) otroška TV igra
Mesto izobilja (1971) otroška TV igra
Naočnik in očalnik (1971) otroška TV nadaljevanka
Scenarist
Vrtačnik (1979) TV igra
Josipina (1974) TV igra