Anton Tomašič

Rojen v Gradcu v Beli Krajini in leta 1966 diplomiral na ljubljanski AGRFT. Posnel vrsto TV dram in nadaljevank ter tri celovečerne filme: Kormoran (1986), Čisto pravi gusar (1987), Rabljeva freska (1995). Leta 1977 prejel nagrado Prešernovega sklada za TV dramo Vrnitev. Bil je tudi režiser nikoli dokončanega projekta Dražgoška bitka…

Filmografija

Režiser
Obsojena (2000) TV igra
Gala (1997) TV igra
Poredušov Janoš (1997) TV igra
Dosjeji J. K. (1995) TV nadaljevanka
Mira (1995) kratki igrani TV film
Rabljeva freska (1995) celovečerni igrani film
Obsojen na svobodo (1994) celovečerni igrani TV film
Predsednik (1992) celovečerni igrani TV film
Primer Feliks Langus ali Kako ujeti svobodo (1991) celovečerni igrani TV film
Trinajstica (1988) celovečerni igrani TV film
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Vmesni čas (1986) celovečerni igrani TV film
Kormoran (1986) celovečerni igrani film
Rajni takrat (1985) TV igra
Recepcija (1985) celovečerni igrani TV film
Resnični obraz Anite Novak (1984) TV nadaljevanka
Matjon (1983) TV igra
Slike iz leta 1941 (1982) mini TV nadaljevanka
Sobota dopoldan (1976) TV igra
Vrnitev (1976) celovečerni igrani TV film
Žive vezi (1975) TV nadaljevanka
Gorjupa bajta (1975) TV igra
Vest in pločevina (1974) TV nanizanka
Avtostop (1973) TV igra
Nina in Ivo (1971) otroška TV nadaljevanka
Starši naprodaj (1969) otroška TV igra
Primožev dnevnik (1969) otroška TV nanizanka
Trapollo HH 33 (1969) otroška TV nadaljevanka
Vijavajaringaraja (1967) otroška TV nanizanka
Scenarist
Matjon (1983) TV igra
Trapollo HH 33 (1969) otroška TV nadaljevanka