Marcel Buh

Rojen v Ljubljani. Pri filmu in televiziji dela od leta 1969 kot direktor filma, scenarist in režiser. Vrsto let tudi predsednik Društva slovenskih filmskih delavcev, kasneje ustvarjalcev.

Filmografija

Direktor filma
Dosjeji J. K. (1995) TV nadaljevanka
Morana (1993) celovečerni igrani film
Ječarji (1990) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Maja in vesoljček (1988) celovečerni igrani film
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Heretik (1986) celovečerni igrani film
Izvršni producent
Anina provizija (2016) igrani
Producent
Gora in pesem (2005) kratki igrani eksperimentalni film
Nekje živi Cenka (1988) celovečerni igrani TV film
Režiser
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus
Banket (1969) kratki igrani film
Scenarist
Anina provizija (2016) igrani
Duhec (2012) igrani
Obsojena (2000) TV igra
Spleti čisto blizu vas (1999) TV igra
Gala (1997) TV igra
Rabljeva freska (1995) celovečerni igrani film
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Banket (1969) kratki igrani film