Marija Šeme

Rojena v Ljubljani.

Filmografija

Nastopajoči
Naš avto (1962) celovečerni igrani film
Tistega lepega dne (1962) celovečerni igrani film
10' pred dvanajsto (1961) kratki igrani satirični film
Režiser
Delovni dan gospe Marje (1982) celovečerni igrani TV film
Dobrotnica (1981) TV igra
Suha leta (1976) TV igra
Agitator (1976) TV igra
Balada o ulici (1975) TV igra
Ciklamen (1974) celovečerni igrani TV film
Tiha dolina (1973) TV igra
Veliki načrt (1973) TV igra
Major, ustreljeni boste (1971) TV igra
Zrušek (1969) TV igra
Svet brez sovraštva (1968) TV igra
Tekma (1967) TV igra
Vijavajaringaraja (1967) otroška TV nanizanka
Slovenski ljudski plesi (0) dokumentarna TV nanizanka