Ana Nuša Dragan

Rojena na Jesenicah, diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz psihologije in sociologije. Za področje TV in video medija se je leta 1972 izpopolnjevala v Londonu na BFI in leta 1984 kot štipendistka francoske vlade v INA v Parizu. S Srečom Draganom sta bila pionirja video umetnosti na področju nekdanje Jugoslavije. Od leta 1988 nastopa samostojno. Kot avtorica, scenaristka in režiserka ustvarila nekaj filmov o znanih slovenskih umetnikih in umetnicah.

Filmografija

Režiser
In medias res - portret Metke Krašovec (2001) kratki dokumentarni TV film
Ifigenija (1994) kratki art video
Anketa (1990) kratki art video
Lyhnida (1990) kratki art video
Meščevo zlato (1987) kratki art video
Gosposvetski sen (1987) kratki art video
Spomenik žrtev in orgije (1985) kratki art video
Grand finale (1983) kratki art video
Video Love Story (1983) kratki art video
Blodnik (1983) kratki art video
Pomislite vrat ni (1982) kratki art video
Video šus (1981) kratki art video
Video slikanje (Masculin-Feminin) (1979) kratki art video
Video Škuc Manifest (1979) kratki art video
Iz vzhoda na vzhod (1978) kratki art video
Linija srca Nuše & Sreča (1977) kratki art video
Šakti is coming (1974) kratki art video
Grasses Speaking (1972) kratki art video
Belo mleko belih prsi (1969) kratki art video
Scenarist
In medias res - portret Metke Krašovec (2001) kratki dokumentarni TV film