Andrej Stojan

Rojen v Celju. Gledališki in televizijski režiser, njegova delovna izkušnja sega v leto 1957, ko je bil na Gospodarskem razstavišču asistent pri prvih treh TV oddajah RTV Ljubljana. Režiral je 39 gledaliških del, 41 TV dram in tri TV nadaljevanke. Leta 1986 je sočasno realiziral kot svoj debut dvojni projekt: TV nadaljevanko Primož Trubar (produkcija TV Ljubljana) in film Heretik (produkcija TV Ljubljana in Viba film).

Filmografija

Režiser
Nekje živi Cenka (1988) celovečerni igrani TV film
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus
Suha veja (1987) kratki igrani TV film
Heretik (1986) celovečerni igrani film
Primož Trubar (1985) TV nadaljevanka
Vehovčev Jurij, baron (1985) TV igra
Jama (1983) TV igra
Oblaki so rdeči (1983) TV nadaljevanka
Manj strašna noč (1981) TV nadaljevanka
Ko poje čuk (1981) TV igra
O grehu stare Jakovce (1980) TV igra
V Nemčiji še kač ni (1979) TV igra
Jolanda - kdo je to? (1979) TV igra
Pomagaj si sam (1979) TV igra
Zasilna zavora (1978) TV igra
O težavah s Kalmanovim truplom in neprimerni ljubezni med Frančekom in Gelo (1977) TV igra
Barakarji (1977) TV igra
Hotel Rododendron (1976) TV igra
Pot domov (1975) TV igra
Ulica treh rodov (1974) TV igra
Jugoslavija ekspres (1974) TV igra
Mama umrla stop (1974) TV igra
Vojaki ob koncu vojne (1971) TV igra
Pozabljeni klovn (1968) TV igra
Težave z neko generacijo (1968) TV igra
Scenarist
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus