Bert Sotlar

Rojen v Kočevju, umrl v Ljubljani. Študiral je na AGRFT. Prvič je nastopil v vlogi Izidorja v fragmentarno ohranjenem filmu Visoška kronika (1950), nato pa igral glavno vlogo v srbskem celovečernem filmu Jezero. Odtlej je odigral vrsto izjemnih filmskih vlog in ga danes uvrščamo med najboljše slovenske filmske igralce vseh časov.

Filmografija

Nastopajoči
P.S. (1988) celovečerni igrani omnibus
Paralele (1987) celovečerni igrani TV film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) celovečerni igrani film
Veselo gostivanje (1984) celovečerni igrani film
Deseti brat (1982) celovečerni igrani film
Boj na požiralniku (1982) celovečerni igrani film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Draga moja Iza (1979) celovečerni igrani film
Okupacija u 26 slika (1978) celovečerni igrani film
Sudbine (1978) celovečerni igrani film
To so gadi (1977) celovečerni igrani film
Trije posvetnjaki (1977) TV igra
Četiri dana do smrti (1976) celovečerni igrani film
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Crveni udar (1974) celovečerni igrani film
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Sutjeska (1973) celovečerni igrani film
Tišine (1972) kratki igrani film
Ubita samota (1970) TV igra
Bratovščina Sinjega galeba (1969) TV nadaljevanka
Sarajevski atentat (1968) celovečerni igrani film
Lucija (1965) celovečerni igrani film
Ne joči, Peter (1964) celovečerni igrani film
Dobra kob (1964) celovečerni igrani film
Srečno, Kekec! (1963) celovečerni igrani film
Dvostruki obruč (1963) celovečerni igrani film
Tistega lepega dne (1962) celovečerni igrani film
Kozara (1962) celovečerni igrani film
Tri četrtine sonca (1959) celovečerni igrani film
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
Cesta duga godinu dana (1958) celovečerni igrani film
Rafal u nebo (1958) celovečerni igrani film
Ne okreći se sine (1956) celovečerni igrani film
U mreži (1956) celovečerni igrani film
Trenutki odločitve (1955) celovečerni igrani film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Kuća na obali (1954) celovečerni igrani film
Svet na Kajžarju (1952) celovečerni igrani film