Peter Braatz

Biografija: 1959 rojen v Solingenu v Nemčiji 1980 vpisan na srednjo šolo za oblikovanje v Diseldorfu 1982-1988 študiral na Akademiji za film in televizijo v Berlinu (DFFB) od leta 1988 samostojen producent, režiser in montažer (lastnik produkcijske hiše Taris Filmproduktion, Nemčija) od leta 1977 pevec in pisec besedil v skupini S.Y.P.H. (www.syph.de)   Izbrana filmografija: 1979 EINE FREIHEIT VHS 20 min. 1982 LAMETTA 16mm 4 min. 1983 DER BAUER IM PARKDECK 35mm 3 min. 1984 OLD MAN RIVER 16mm 3 min. 1985 DER WUNDERBARE MANDARIN 16mm 18 min. 1987 NO FRANK IN LUMBERTON (David Lynch & Blue Velvet) 16mm 60 min. 1988 TITANICA 35mm CinemaScope 10 min. 1989 NOTE ON A NOTE Beta 10 min. 1990 DDR-OHNE TITEL 16mm 60 min. 1992 LA BELLE ELECTRIQUE 16mm 2 min. 1993 TRANS/TPAHC 16mm 95 min. 1993 AUF DEM WEG ZURÜCK 16mm 90 min. 1993 VINCIBLE RHYTHM Beta 3 min. 1994 ICH SENDE AUS DEM ALL (Lee Scratch Perry) 16mm 30 min. 1995 NEVSKI MELODY Super-8/35mm 9 min. 1995 BILDZEIT 35mm CinemaScope 14 min. 1996 FOTO FILM 2001 16mm 60 min. 1997 SEX PISTOLS, WELCOME HOME 16mm 25 min. 1998 GARY LUCAS & GOLEM Beta 30 min. 1998 DEUTSCHLAND VON AUSSEN 16mm 90 min. 1999 MOTORKULT Beta 60 min. 1999 OVER THE AIR (Damo Suzuki, Michael Karoli) Super-8/Beta 60 min. 1999 THE STAIRCASE MYSTERY 16mm 4 min. 2000 GHOST RIDERS IN THE SKY 16mm 5 min. 2001 STEKLARSKI BLUES 35mm 14 min. 2002 OVER THE SUN, UNDER THE MOON Mini-DV/Beta 75 min. 2003 THE MAKING OF »VARUH MEJE« DVCam/Beta 74 min. 2004 MUSIK FLIEGT IN DER LUFT DVCam/Beta 60 min. 2007 ČLOVEŠKA RIBICA (DER MENSCHLICHE FISCH) DVCam/Beta 85 min. 2007 BLUMFELD – NACKTER ALS NACKT DVCam/HD 110 min. 2007 BLUMFELD – ABFLUG DVCAM 30 min. 2008 DEUTSCHLAND VON OSTEN DVCam 44 min. 2009 TRACKING THE WALKABOUTS DVCam 50 min. 2010 NUDE - NO MORE WAR - videoclip 2010 TAMIKREST - different videoclips 2011 FOREVER YOUNG - SLOVENIJA HDV/DigiBeta 67 min.   Ostalo: Odlomki in video spoti za »Road Movies« Wima Wendersa, Goethe-Institute Germany, Phonogram-Records, Mute Records, WDR, ZDF/3sat, TV Slovenija, ...   Video spoti za: Crime & the City Solution, Rausch, Dicky B. Hardy, Indust Bag, B.R.Stylers, Bast, Dežurni Krivci, S.Y.P.H., Compe, Tomaz Pengov, The Frictions, Nude, Tamikrest... 1985 Gost pri snemanju Lynchovega filma Modri žamet v Wilmington, ZDA 1986 režiser druge ekipe (2nd unit) pri Wendersovem filmu Nebo nad Berlinom 1989 nagrada okrožja North Rhine-Westphalia 1990 nemška nagrada za mlade talente za dokumentarne dosežke (ex aequo) 1993 poroka z Majo Weiss / rojen sin August Adrian 1993-1995 član odbora Filmskega sklada Lower Saxony, Nemčija 1996 retrospektiva sedmih kratkih filmov na nemški televiziji WDR 1999 režiser mesečnih razvedrilnih oddaj za TV Slovenija 2000 koproducent in montažer prvega celovečernega filma Maje Weiss: Varuh meje 2001 rojena hčerka Larissa 2002 sodelovanje z dokumentarnimi posnetki in foto galerijo pri izidu filma Modri žamet Davida Lyncha na DVD-ju, pri založbi MGM, 2004 izid CD-ja skupine S.Y.P.H. Do-CD-Anthology 2005 retrospektiva filmov na Dunaju in Linzu, Avstrija 2005 release of knjiga "The world in motion-The films by Maja Weiss and Peter Braatz" 2007 koproducent in montažer celovečernega filma Maje Weiss Instalacija ljubezni 2008 koproduzent in montazer DARFUR od Toma Kriznara in Maje Weiss 2010 montazer " Kam je izginil delauski razred" od Maje Weiss 2010 montazer "Stvari, ki jih nisva nikoli naredila" od Martina Turka 2011 montazer " Fant pobratim smrti 2" od Maje Weiss Od leta 1982 je s svojimi filmi sodeloval na mnogih mednarodnih festivalih: Berlin, Oberhausen, München, Hamburg, Osnabrück, Dresden, Duisburg, Oslo, Rotterdam, London, Bilbao, Trento, Los Angeles, Bombay, Dublin, Warschau, St. Petersburg, Marseille, Lausanne, Vallodolid, Kassel, Glasgow, Portoroz, Sarajevo, Drama, Leipzig, Amsterdam, Trieste, Clermont-Ferrand, San Jose, Aspen, Toronto, Gyor, Huesca, Badalona, New York, Ghent, Vila do Conde, Hot Springs, Sheffield, Uppsala, Amiens, Vicenza, Tampere, Manchester, Seattle, ...   Peter Braatz ustvarja tudi pod psevdonimom Harry Rag.   Domače strani: www.harryrag.com www.taris-film.de

Filmografija

Direktor fotografije
My way 50 (2018) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Ponovni pogled na Modri žamet (2016) celovečerni dokumentarni film
Vedno mlada Slovenija (2011) dokumentarni
Skozi zrak (1999) kratki dokumentarni TV film
Montažer
Ponovni pogled na Modri žamet (2016) celovečerni dokumentarni film
BANDITENKINDER - SLOVENSKEMU NARODU UKRADENI OTROCI (2014) dokumentarni
Fant, pobratim smrti 2 (2012) dokumentarni
Stvari, ki jih nisva nikoli naredila (2011) igrani
Dar Fur - Vojna za vodo (2008) dokumentarni
Instalacija ljubezni (2007) celovečerni igrani film
Child in time (2004) kratki igrani film
Varuh meje (2002) celovečerni igrani film
Skozi zrak (1999) kratki dokumentarni TV film
Adrian (1998) kratki igrani film
Oblikovalec zvoka
Ponovni pogled na Modri žamet (2016) celovečerni dokumentarni film
Child in time (2004) kratki igrani film
Režiser
Ponovni pogled na Modri žamet (2016) celovečerni dokumentarni film
Vedno mlada Slovenija (2011) dokumentarni
Skozi zrak (1999) kratki dokumentarni TV film
Gary Lucas & Golem (1998) kratki dokumentarni TV film
Foto film 2001 (1996) kratki dokumentarni TV film
Scenarist
Ponovni pogled na Modri žamet (2016) celovečerni dokumentarni film
Vedno mlada Slovenija (2011) dokumentarni
Skozi zrak (1999) kratki dokumentarni TV film
Gary Lucas & Golem (1998) kratki dokumentarni TV film
Foto film 2001 (1996) kratki dokumentarni TV film
Snemalec
Vedno mlada Slovenija (2011) dokumentarni
Snemalec zvoka
Vedno mlada Slovenija (2011) dokumentarni
Skozi zrak (1999) kratki dokumentarni TV film