Marjan Rožanc

Rojen v Ljubljani, Slapeh. Umrl v Ljubljani.

Filmografija

Avtor dialogov
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Minuta za umor (1962) celovečerni igrani film
Avtor literarne predloge
Hudodelci (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Dramaturg
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Scenarist
Dajmo hop! (1974) kratki dokumentarni film
Begunec (1973) celovečerni igrani film
Na stranskem tiru (1964) kratki dokumentarni film
Akcija (1960) celovečerni igrani film