Branko Ranitović

Rojen leta 1925. Režiser in scenarist dokumentarnih in animiranih filmov. Kariero je začel kot režiser izobraževalnih filmov. Od leta 1958 režira dokumentarne filme, med katerimi zlasti izstopajo Kamera 300 (1958), Pogreb Štefa Halačeka (1960), Plameni cvijet (1962). Leta 1960 se je pridružil zagrebški šoli animiranega filma. Za Viba film je režiral kratke risane filme Artist (1964), 1+1=3 (1967, z Z.Gašparovićem), Kovček (1968, z Z. Grgićem), Pygmalion (1971) in druge.

Filmografija

Glavni animator
Pygmalion (1971) kratki risani film
Montažer
Mojca (1972) kratki dokumentarni film
Pygmalion (1971) kratki risani film
Artist (1964) kratki risani film
Režiser
Medved Bojan - Velika noč (1998) kratki risani film
Medved Bojan - Taborjenje (1996) kratki risani film
Medved Bojan - Strašilo (1996) kratki risani film
Medved Bojan - Glasbenik (1995) kratki risani film
Medved Bojan - Šofer (1988) kratki risani film
Medved Bojan - Atlet (1988) kratki risani film
Medved Bojan - Zajtrk (1988) kratki risani film
Medved Bojan - Televizija (1988) kratki risani film
Medved Bojan - Zimski športi (1988) kratki risani film
Medved Bojan - Mornar (1988) kratki risani film
6 etud (1987) kratki risani film
Medved Bojan - Motorizacija (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Alpinist (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Fotograf (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Telovadca (1985) kratki risani film
Medved Bojan - V cirkusu (1985) kratki risani film
Medved Janko - Čebele, jabolko (1978) kratki risani film
Mojca (1972) kratki dokumentarni film
Pygmalion (1971) kratki risani film
Putovanje (1970) kratki igrano-risani film
Curriculum vitae (1969) kratki risani film
Cvet (1968) kratki risani film
Kovček (1968) kratki risani film
Manevri (1967) kratki risani film
Norčevi zapiski (1967) kratki risani film
1+1=3 (1967) kratki risani film
Artist (1964) kratki risani film
Scenograf
Medved Bojan - Telovadca (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Alpinist (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Fotograf (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Motorizacija (1985) kratki risani film
Medved Bojan - V cirkusu (1985) kratki risani film
1+1=3 (1967) kratki risani film
Scenarist
Medved Bojan - Alpinist (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Motorizacija (1985) kratki risani film
Medved Bojan - Telovadca (1985) kratki risani film
Medved Janko - Čebele, jabolko (1978) kratki risani film
Mojca (1972) kratki dokumentarni film
Pygmalion (1971) kratki risani film
Putovanje (1970) kratki igrano-risani film
Curriculum vitae (1969) kratki risani film
Cvet (1968) kratki risani film
Kovček (1968) kratki risani film
Norčevi zapiski (1967) kratki risani film