Igor Pretnar

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Montažer
Spomini na partizanska leta (1952) kratki dokumentarni film
Plazovi na Tolminskem (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Planica 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Režiser
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Lažnivka (1965) celovečerni igrani film
Samorastniki (1963) celovečerni igrani film
Pet minuta raja (1959) celovečerni igrani film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Plavž v Štorah (1954) kratki dokumentarni propagandni film
Plazovi na Tolminskem (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Spomini na partizanska leta (1952) kratki dokumentarni film
Planica 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film
Filmski obzornik 31 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
Scenarist
Idealist (1976) celovečerni igrani film
Tri zgodbe (1955) celovečerni igrani film
Plavž v Štorah (1954) kratki dokumentarni propagandni film
Plazovi na Tolminskem (1952) kratki dokumentarni reportažni film
Spomini na partizanska leta (1952) kratki dokumentarni film
Planica 1949 (1949) kratki dokumentarni reportažni film