Sašo Podgoršek

Rojen v Brežicah. Po študiju na ljubljanski AGRFT se je na začetku devetdesetih let začel profesionalno ukvarjati z režijo reklam, glasbenih spotov, plesnih in celovečernih filmov. Za svoje filme je prejel več domačih in mednarodnih nagrad. Je avtor kratkih filmov Prostor (po)gleda (1989), Koza je preživela (1991), Vrtoglavi ptič (1996), Dom Svobode (2000) ter celovečernih Temni angeli usode (1999) in Sladke sanje (2001).

Filmografija

Asistent režije
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Direktor fotografije
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film
Montažer
Vašava (2014) eksperimentalni
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film
Koza je preživela (1991) študijski igrani film
Nastopajoči
Realnost (2008) celovečerni igrani film
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Producent
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film
Režiser
Vašava (2014) eksperimentalni
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film
Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? (2005) kratki dokumentarni plesni film
Sladke sanje (2001) celovečerni igrani film
Dom svobode (2000) kratki igrano-plesni film
Temni angeli usode (1999) celovečerni igrani film
Vrtoglavi ptič (1996) kratki igrano-plesni film
Pot (1993) kratki art video
Koza je preživela (1991) študijski igrani film
Ceci n'est pas Paris (1991) kratki art video
Prostor (po)gleda (1989) študijski igrani film
Beautiful side (1987) študijski dokumentarni film
Scenograf
Dom svobode (2000) kratki igrano-plesni film
Scenarist
Vašava (2014) eksperimentalni
Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? (2005) kratki dokumentarni plesni film
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film
Dom svobode (2000) kratki igrano-plesni film
Koza je preživela (1991) študijski igrani film
Prostor (po)gleda (1989) študijski igrani film
Beautiful side (1987) študijski dokumentarni film
Snemalec zvoka
Razdružene države Amerike (2005) celovečerni dokumentarni film