Žarko Petan

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Avtor dialogov
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Avtor literarne predloge
Starši naprodaj (1969) otroška TV igra
Avtor priredbe scenarija
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Režiser
Najdenček (1965) kratki igrani film
Srečanje s Pomurjem (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Na slikoviti obali (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Mali omnibus (1962) kratki igrani satirični film
Scenarist
Revolucija (1990) kratki risani film
Individualist (1990) kratki risani film
Cenzurist (1990) kratki risani film
Asimilacija (1990) kratki risani film
Biografija (1990) kratki risani film
Kavarna Astoria (1989) celovečerni igrani film
Casanova na dopustu (1966) TV igra
Najdenček (1965) kratki igrani film
Srečanje s Pomurjem (1964) kratki dokumentarni propagandni film
Weekend (1963) kratki dokumentarni film
Bongo (1958) kratki lutkovni film