Igor Pediček

Rojen leta 1958 v Mariboru, leta 1984 diplomiral na AGRFT v Ljubljani. Režiral vrsto kratkih filmov, TV dokumentarnih filmov, celovečerni TV dokumentarni film Bitka za reko in mnogo televizijskih oglasov. Producent celovečernega filma Blues za Saro.

Aktivnosti

  • 2003 - 2005 Predsednik DSFU
  • 2002 - 2008 član "LE CLUB des producteurs Européens"
  • 2004 - 2006 član Sveta Viba filma
  • 2003 - 2006 član strokovne komisije za AV medije pri MZK
  • 1988 - 2006 član GIZ Slovenskih filmskih producentov
  • 2008 - 2013 član sveta AIPA
  • 2010 - član komisije za Badjurovo nagrado
  • 2013 - 2016 član strokovnega sveta AIPE
  • 2016 - član SPK Filmskega Centra za realizacijo filmskega programa

Filmografija

Asistent režije
Dobro urejeni mrtveci (2005) celovečerni igrani film
Ljubezni Blanke Kolak (1987) celovečerni igrani film
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Izvršni producent
No Man's Land (2001) celovečerni igrani film
Koproducent
Ministrstvo ljubezni (2016) igrani
Montažer
Bizgeci (2003) kratki animirani film
Bau-bau (1991) kratki igrani film
Žeton (1984) kratki igrani film
Producent
Sočasja (2017) celovečerni dokumentarni TV film
Vse duše mojega telesa (2016) dokumentarni
Zgodba o uspehu (2015) igrani
Zora (2014) igrani
Deviški ples smrti (2011) igrani
Generacija 71 (2011) igrani
Leteča brata Rusjan (2009) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Prdci - Vonj ljubezni (2006) kratki igrano-animirani film
Valček za 4 (2005) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Režiser
Uničene sanje dr. Franceta Prešerna (2001) kratki dokumentarni film
Legionarjeva pripoved (2000) kratki dokumentarni TV film
Prinesite mi glavo Sama Peckinpaha (1998) kratki dokumentarni TV film
Bitka za reko (1997) kratki dokumentarni TV film
Bau-bau (1991) kratki igrani film
Play Off (1988) kratki igrani film
Žeton (1984) kratki igrani film
Tri dni prej (1982) dokumentarni
Obisk pri gospe Kislich (1979) študijski igrani film
Igra (1979) študijski dokumentarni film
Scenarist
Bau-bau (1991) kratki igrani film
Žeton (1984) kratki igrani film
Tri dni prej (1982) dokumentarni
Obisk pri gospe Kislich (1979) študijski igrani film
Igra (1979) študijski dokumentarni film