Zdravko Pečenko

Za film ga navdušita mentorja filmskega krožka na OŠ Solkan Jože Dolmark in Silvan Furlan. Leta 1992 diplomira na ljubljanski AGRFT iz filmske in televizijske režije, od leta 1993 zaposlen kot režiser na TV Slovenija.

Filmografija

Režiser
Breze, morje in neskončno (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Fotografija na Slovenskem (2006) dokumentarna TV nanizanka
V svetlobi treh stoletij (2001) kratki dokumentarni TV film
Razdejanje (1990) študijski igrani film
Strel v jeseni (1985) študijski igrani film
Kratek stik (1984) študijski dokumentarni film
Scenarist
Breze, morje in neskončno (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Fotografija na Slovenskem (2006) dokumentarna TV nanizanka
V svetlobi treh stoletij (2001) kratki dokumentarni TV film
Razdejanje (1990) študijski igrani film
Strel v jeseni (1985) študijski igrani film
Kratek stik (1984) študijski dokumentarni film