Živojin Pavlović

Rojen v Šabcu (Srbija). Umrl v Beogradu (Srbija).

Filmografija

Avtor literarne predloge
Zadah tela (1983) celovečerni igrani film
Zaseda (1969) celovečerni igrani film
Režiser
Dezerter (1992) celovečerni igrani film
Na putu za Katangu (1987) celovečerni igrani film
Zadah tela (1983) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Hajka (1977) celovečerni igrani film
Let mrtve ptice (1973) celovečerni igrani film
Rdeče klasje (1970) celovečerni igrani film
Zaseda (1969) celovečerni igrani film
Kad budem mrtav i beo (1967) celovečerni igrani film
Buđenje pacova (1967) celovečerni igrani film
Povratak (1966) celovečerni igrani film
Sovražnik (1965) celovečerni igrani film
Kapi, vode, ratnici (Žive vode - Mali Skver - Kapi) (1962) celovečerni igrani omnibus
Lavirint (1961) kratki igrani amaterski film
Scenarist
Dezerter (1992) celovečerni igrani film
Divlji vetar (1986) celovečerni igrani film
Zadah tela (1983) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Hajka (1977) celovečerni igrani film
Tragovi crne djevojke (1972) celovečerni igrani film
Opklada (1971) celovečerni igrani film
Rdeče klasje (1970) celovečerni igrani film
Zaseda (1969) celovečerni igrani film
Sovražnik (1965) celovečerni igrani film
Kapi, vode, ratnici (Žive vode - Mali Skver - Kapi) (1962) celovečerni igrani omnibus
Lavirint (1961) kratki igrani amaterski film