Boris Palčič

Rojen leta 1958 v Kopru. Leta 1985 je diplomiral iz filozofije (FF) in filmske režije (AGRFT) ter se leta 1989 na Centro sperimentale di cinematografa v Rimu specializiral iz filmske režije. Posnel je štiri kratke igrane filme, šest dokumentarcev in napisal več scenarijev.

Filmografija

Asistent režije
Butnskala (1985) celovečerni igrani film
Režiser
Leteča brata Rusjan (2009) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Prehod (2008) celovečerni igrani film
Vikend paket (2007) kratki igrani film
Valček za 4 (2005) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
ET(h)NOS Anche noi Tudi mi (2004) kratki dokumentarni etnografski film
Kratka himna domovini (1999) kratki igrani film
Zgodba o orglicah (1989) kratki risani film
Noč nasilja (1984) dokumentarni
Tja bomo našli pot (1982) študijski igrani film
Peraji (1981) študijski dokumentarni film
Scenarist
Prehod (2008) celovečerni igrani film
ET(h)NOS Anche noi Tudi mi (2004) kratki dokumentarni etnografski film
Kratka himna domovini (1999) kratki igrani film
Noč nasilja (1984) dokumentarni
Tja bomo našli pot (1982) študijski igrani film
Peraji (1981) študijski dokumentarni film