Rudi Omota

Rojen v Ljubljani. Ustanovil Emona film leta 1939 in bil izumitelj ali konstruktor številnih snemalnih in obdelovalnih naprav za film, predvsem zvočnih.

Filmografija

Direktor fotografije
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Ljubljana pozdravlja osvoboditelje (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Filmske novice 3 (1945) kratki dokumentarni novičarski film
O, Vrba! (1945) kratki dokumentarni reportažni film
Velika železniška nesreča pri Ozlju (1940) kratki dokumentarni reportažni film
Zadnja pot dr. Antona Korošca v Ljubljani (1940) kratki dokumentarni reportažni film
Jugoslovanska knjigarna (1940) kratki reklamni film
Pri kamniti mizi (1938) kratki dokumentarni film
Snemalec zvoka
Na svoji zemlji (1948) celovečerni igrani film
Velika železniška nesreča pri Ozlju (1940) kratki dokumentarni reportažni film
Mladinski dnevi (1938) kratki dokumentarni reportažni film