Boštjan Mašera

Rojen leta 1970 v Ljubljani. S filmsko umetnostjo se praktično seznani že v osnovni šoli. Konča srednjo šolo in dela kot tonski tehnik in montažer na televiziji. Leta 1994 postane študent filmske in TV režije na AGRFT v Ljubljani. Med študijem začne režirat oddaje o kulturi na RTV Slovenija.

Filmografija

Asistent režije
Čarobni prsti (1997) študijski igrani film
Režiser
Čisto blizu nas (2003) dokumentarni
Jezero (2000) diplomski igrani film
Ponedeljkov stric (1999) TV etuda
Oglas (1998) študijski igrani film
Romeo in Julija iz Kočevskega roga (1997) študijski dokumentarni film
Scenarist
Jezero (2000) diplomski igrani film
Ponedeljkov stric (1999) TV etuda
Oglas (1998) študijski igrani film
Romeo in Julija iz Kočevskega roga (1997) študijski dokumentarni film