Demeter Bitenc

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Direktor filma
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Vztrajanje (2017) igrani
Za konec časa (2008) celovečerni eksperimentalni film
Ljubljana je ljubljena (2005) celovečerni igrani film
Odgrobadogroba (2005) celovečerni igrani film
Delo osvobaja (2004) celovečerni igrani TV film
Pavle (2001) študijski igrani film
Homo Erectus (2001) kratki igrani video
Z ljubeznijo (2000) študijski igrani film
Smehljaj (1996) študijski igrani film
Outsider (1996) celovečerni igrani film
Peter in Petra (1996) kratki igrani film
Radio.doc (1995) celovečerni igrani TV film
Decembrski dež (1990) celovečerni igrani film
Kavarna Astoria (1989) celovečerni igrani film
Naloga dvanajst ožigosanih (1988) celovečerni igrani film
Vojna in spomin (1988) TV nadaljevanka
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Heretik (1986) celovečerni igrani film
Doktor (1985) celovečerni igrani film
Naš človek (1985) celovečerni igrani film
Dediščina (1984) celovečerni igrani film
Winds of War, The (1983) mini TV nadaljevanka
Eva (1983) celovečerni igrani film
Dih (1983) celovečerni igrani film
Pustota (1982) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Prestop (1980) celovečerni igrani film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Olimpiada (1979) TV igra
Draga moja Iza (1979) celovečerni igrani film
Zasilna zavora (1978) TV igra
To so gadi (1977) celovečerni igrani film
Med strahom in dolžnostjo (1975) celovečerni igrani film
Čudoviti prah (1975) celovečerni igrani film
Crvena zemlja (1975) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Mirko i Slavko (1973) celovečerni igrani film
Sutjeska (1973) celovečerni igrani film
Begunec (1973) celovečerni igrani film
Pastirci (1973) celovečerni igrani film
Življenje po vzorcu (1973) kratki igrani film
Valter brani Sarajevo (1972) celovečerni igrani film
Modri kanarček (1972) kratki igrani film
Kuda idu divlje svinje? (1971) TV nadaljevanka
Bitka na Neretvi (1969) celovečerni igrani film
Bratovščina Sinjega galeba (1969) TV nadaljevanka
Sarajevski atentat (1968) celovečerni igrani film
Peta zaseda (1968) celovečerni igrani film
Sončni krik (1968) celovečerni igrani film
Grajski biki (1967) celovečerni igrani film
Nevidni bataljon (1967) celovečerni igrani film
Amandus (1966) celovečerni igrani film
Geheimnis der gelben M?׮che, Das (1966) celovečerni igrani film
Sedmi kontinent (1966) celovečerni igrani film
Starblack (1966) celovečerni igrani film
VOS (1965) TV nadaljevanka
Banditen vom Rio Grande, Die (1965) celovečerni igrani film
Crooked Road, The (1965) celovečerni igrani film
Vendicatore dei Mayas, Il (1965) celovečerni igrani film
Heiss weht der Wind (1964) celovečerni igrani film
Maciste contro i tagliatori di teste (1963) celovečerni igrani film
Pirata del diavolo, Il (1963) celovečerni igrani film
Maciste contro i mostri (1963) celovečerni igrani film
Winnetou I (1963) celovečerni igrani film
Dober dan (1962) kratki igrani satirični film
Morilec z rdečo svetilko (1962) celovečerni igrani film
Minuta za umor (1962) celovečerni igrani film
Ples v dežju (1961) celovečerni igrani film
Treibjagd auf ein Leben (1961) celovečerni igrani film
M?Ťchen mit den schmalen Huften, Das (1961) celovečerni igrani film
10' pred dvanajsto (1961) kratki igrani satirični film
Festival Girls, The (1960) celovečerni igrani film
Akcija (1960) celovečerni igrani film
Insel der Amazonen, Die (1960) celovečerni igrani film
Flitterwochen in der H?׬le (1960) celovečerni igrani film
Dobri stari pianino (1959) celovečerni igrani film
Odmevi časa (0) neznan