Brane Bitenc

Born in 1962 in Ljubljana. Glasbenik, pisec pesmi in režiser. Pevec in tekstopisec v skupini Otroci socializma. Pesmi je objavljal v slovenskem revijalnem tisku, leta 1986 pa je izšla tudi zbirka njegovih pesmi z naslovom Kri. Na AGRFT je študiral filmsko in televizijsko režijo. Za film Lojze se je zbudil tako kot ponavadi je prejel bronasto nagrado Metoda Badjure. Napisal je več scenarijev in režiral številne dokumentarne filme.

Filmografija

Asistent režije
Ko zaprem oči (1993) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Otroci socializma - zamenite mi glavo (2012) dokumentarni
Maruška (1993) študijski igrani film
Usodni telefon (1987) celovečerni igrani film
Režiser
Otroci socializma - zamenite mi glavo (2012) dokumentarni
Gverilci (2006) srednjemetražni igrani TV film
Trpljenje mladega Igorja (2006) srednjemetražni igrani TV film
Kosilnica (2006) srednjemetražni igrani film
Želim vse (2004) celovečerni igrani TV film
The Stroj (2000) kratki dokumentarni TV film
Naj ostane med nami (2000) TV igra
Spleti čisto blizu vas (1999) TV igra
Jabolko v snegu: portret Dušana Pirjevca (1998) kratki dokumentarni TV film
Lojze se je zbudil, kot ponavadi (1995) študijski igrani film
Good rockin' tonight (1992) študijski igrani film
Sonce (1990) študijski dokumentarni film
Scenarist
Otroci socializma - zamenite mi glavo (2012) dokumentarni
Želim vse (2004) celovečerni igrani TV film
Pet majskih dni (1997) celovečerni igrani TV film
Lojze se je zbudil, kot ponavadi (1995) študijski igrani film
Good rockin' tonight (1992) študijski igrani film
Sonce (1990) študijski dokumentarni film