Milan Ljubić

Rojen v Tuzli (BiH). Diplomiral je na AGRFT v Ljubljani, smer filmske režije. Študijsko se je izpopolnjeval na Poljskem, nato delal v filmu in na televiziji. Režiral je več kot 30 dokumentarnih, igranih (Čudoviti prah, 1975) in televizijskih filmov ter več portretov znanih osebnosti. Veliko njegovih filmov je bilo predstavljenih na mednarodnih festivalih v Beogradu, Pulju, Krakovu, Benetkah in Zagrebu. Objavil je številne strokovne članke o filmu in tri filmske monografije.

Filmografija

Asistent režije
Kekčeve ukane (1968) celovečerni igrani film
Peščeni grad (1962) celovečerni igrani film
Ples v dežju (1961) celovečerni igrani film
Montažer
Revolucija še traja (1971) kratki dokumentarni film
Producent
Usode (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Zadnja kino predstava (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Triangel (1991) celovečerni igrani film
France Kosmač - Podobe našega pohoda (1991) kratki dokumentarni film
Režiser
Usode (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Zadnja kino predstava (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Torzo Stanka Arnolda (1992) kratki dokumentarni film
Učitelji gledališke umetnosti (1992) kratki dokumentarni film
Lojze Filipič - nedokončani portret (1992) kratki dokumentarni film
France Kosmač - Podobe našega pohoda (1991) kratki dokumentarni film
Ante Trstenjak: Triptychon (1987) kratki dokumentarni film
Portret Frana Zwittra (1985) kratki dokumentarni film
Kje je moj mili dom? (1984) kratki dokumentarni film
Unifes (1983) kratki dokumentarni učni film
Mikrofes (1983) kratki dokumentarni učni film
Burja pred tišino (1983) kratki dokumentarni film
Hemifes (1983) kratki dokumentarni učni film
Nasmeh in bolečina (1982) kratki dokumentarni film
Zmaga (1982) kratki dokumentarni film
Človek zmaguje (1982) kratki dokumentarni film
Živeti, živeti (1982) kratki dokumentarni film
Edvard Kardelj (1980) kratki dokumentarni film
Zlata vrata Pule (1980) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
V službi socializma in boga (1979) kratki dokumentarni film
Najdražji gost (1978) kratki dokumentarni film
Monolog Ivana Potrča (1978) kratki dokumentarni film
Srebrni jubilej Pule (1978) kratki dokumentarni film
Soseska (1976) kratki dokumentarni film
Čudoviti prah (1975) celovečerni igrani film
Pesem padlega partizana (1973) kratki dokumentarni film
U zagrljaju podzemlja (1973) kratki dokumentarni film
Veseli veter (1972) kratki dokumentarni film
Pomlad ob žici (1972) kratki dokumentarni film
Revolucija še traja (1971) kratki dokumentarni film
Slovenska kulturna kronika za leti 1969. in 1970. (1970) kratki dokumentarni reportažni film
Portret meniha (1970) kratki dokumentarni film
C'est la vie (1969) kratki risani film
Kazenski zakonik, člen 188 (1969) kratki dokumentarni film
Brezje (1969) kratki dokumentarni film
Brodolomci (1969) kratki risani film
Orden (1968) kratki risani film
Ob 80-letnici tovarne Zlatorog (1967) kratki dokumentarni reklamni film
Giselle (1967) kratki dokumentarni plesni film
Vojna poema (1965) kratki dokumentarni film o umetnosti
Štafeta mladosti (1962) kratki dokumentarni reportažni film
Scenarist
Usode (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Zadnja kino predstava (2007) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Učitelji gledališke umetnosti (1992) kratki dokumentarni film
Lojze Filipič - nedokončani portret (1992) kratki dokumentarni film
France Kosmač - Podobe našega pohoda (1991) kratki dokumentarni film
Kje je moj mili dom? (1984) kratki dokumentarni film
Pivovarna Union (1984) kratki dokumentarni propagandni film
Unifes (1983) kratki dokumentarni učni film
Mikrofes (1983) kratki dokumentarni učni film
Hemifes (1983) kratki dokumentarni učni film
Burja pred tišino (1983) kratki dokumentarni film
Nasmeh in bolečina (1982) kratki dokumentarni film
Zmaga (1982) kratki dokumentarni film
Zlata vrata Pule (1980) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
Edvard Kardelj (1980) kratki dokumentarni film
V službi socializma in boga (1979) kratki dokumentarni film
Monolog Ivana Potrča (1978) kratki dokumentarni film
Najdražji gost (1978) kratki dokumentarni film
Čudoviti prah (1975) celovečerni igrani film
U zagrljaju podzemlja (1973) kratki dokumentarni film
Veseli veter (1972) kratki dokumentarni film
Pomlad ob žici (1972) kratki dokumentarni film
Slovenska kulturna kronika za leti 1969. in 1970. (1970) kratki dokumentarni reportažni film
Portret meniha (1970) kratki dokumentarni film
Brezje (1969) kratki dokumentarni film
C'est la vie (1969) kratki risani film
Brodolomci (1969) kratki risani film
Kazenski zakonik, člen 188 (1969) kratki dokumentarni film
Orden (1968) kratki risani film
Ob 80-letnici tovarne Zlatorog (1967) kratki dokumentarni reklamni film
Vojna poema (1965) kratki dokumentarni film o umetnosti
Štafeta mladosti (1962) kratki dokumentarni reportažni film