Igor Likar

Rojen v Ljubljani. Režiser, dramaturg, pesnik, scenarist in publicist. Režiral vrsto gledaliških predstav in radijskih iger, objavil več zbirk poezije, novel in scenarijev. Kot filmski režiser se ukvarja predvsem z dokumentarci.

Filmografija

Dramaturg
Poletje v školjki (II) (1988) celovečerni igrani film
Poletje v školjki (1986) celovečerni igrani film
Režiser
Dežela rodovitnega peska ali Podobe Jemna (2003) kratki dokumentarni film
Advent in volčji čas (2001) kratki dokumentarni TV film
Sokotra - otok zmajevega drevesa (2001) kratki dokumentarni TV film
Kjer pršijo megle (2000) kratki dokumentarni TV film
Skrivnostna notranjost Bele gore (1999) kratki dokumentarni film
Razgledi slovenskih vrhov (1993) dokumentarna TV nanizanka
Scenarist
Dežela rodovitnega peska ali Podobe Jemna (2003) kratki dokumentarni film
Kjer pršijo megle (2000) kratki dokumentarni TV film
Skrivnostna notranjost Bele gore (1999) kratki dokumentarni film