Bojan Labovič

Rojen leta 1961 v Mariboru. Na praški filmski akademiji leta 1990 diplomiral iz režije. Kot režiser, scenarist oziroma soscenarist je ustvaril vrsto dokumentarnih filmov, TV oddaj različnih žanrov, reklam in namenskih filmov. Med njimi so: dokumentarno-igrane TV serije Bajke na slovenskem (1990), Tretje oko (1995-1998), Vino moje dežele (1999-2000), dokumentarni TV filmi Moja prva knjiga (1989), Jezuiti se vračajo (1990), Jamborna cesta (1992), Hčeri morja (1993), Doba odkritij (1994) in dokumentarni filmi Nekoč bo narodni dom (1998), Slavkova pot, Tanke vezi, Hraniti ohraniti ter igrano-dokumentarni film Politični lemenati.

Filmografija

Režiser
Križ in kladivo (2015) dokumentarni
Mariborska dvorišča (2004) kratki dokumentarni film
Tretje oko (1997) dokumentarna TV nanizanka
Jezuiti se vračajo (1991) kratki dokumentarni TV film
Bajke na Slovenskem (1990) dokumentarna TV nanizanka
Prihod (1990) kratki dokumentarni TV film
Scenarist
Križ in kladivo (2015) dokumentarni
Mariborska dvorišča (2004) kratki dokumentarni film
Prihod (1990) kratki dokumentarni TV film