Miha Čelar

Rojen leta 1970. Kot režiser deluje od začetka 90. let. Začel je s kratkimi dokumentarnimi filmi, delal za Studio Ljubljana in Kanal A. Režiral je več oglaševalskih spotov, TV oddaj in kratki igrani film Šifra: skrita kamera, prikazan na 15. Film Video Monitorju v italijanski Gorici. Sodeluje s produkcijsko skupino Mangart pri nadaljevanki TV Dober dan. Amir je njegov celovečerni prvenec.

Filmografija

Kamera
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Montažer
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Posebni vizualni učinki
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Producent
iOtok (2018) dokumentarni
Baron Codelli (2016) igrano dokumentarni
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Režiser
iOtok (2018) dokumentarni
Baron Codelli (2016) igrano dokumentarni
Transmedijski projekt Skrivnost barjanskega kolesa (2016) dokumentarni
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Amir (2002) celovečerni igrani film
Filmsko popotovanje Božidarja Jakca (1993) kratki dokumentarni film
Scenograf
Baron Codelli (2016) igrano dokumentarni
Mama je ena sama (2014) dokumentarni
Gola resnica (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Scenarist
iOtok (2018) dokumentarni
Transmedijski projekt Skrivnost barjanskega kolesa (2016) dokumentarni
Baron Codelli (2016) igrano dokumentarni
Trafika (2003) TV nanizanka
Amir (2002) celovečerni igrani film