Anja Medved

ANJA MEDVED (1969, Nova Gorica)

je avtorica dokumentarnih filmov, intermedijskih projektov in gledaliških predstav. Diplomirala je iz gledališke in radijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani. V svojih delih se večinoma posveča raziskovanju razmerij med osebnim in kolektivnim spominom obmejnega prostora. Vrsto let je bila programska sodelavka čezmejne organizacije Kinoatelje v okviru katere je realizirala večino svojih del. Od leta 2012 vodi dokumentarno produkcijo in hranilnico spomina Zavod Kinokašča. Njeni projekti so bili predstavljeni tako na filmskih festivalih kot v okviru razstav sodobne umetnosti.

Izbrani dokumentarni filmi:

2017 Vžgano v spominih / režija, scenarij, montaža, druga kamera, izvršna produkcija
2016 Podobe pozabe / režija, scenarij, montaža
2014 Ujeta voda / režija, scenarij, montaža, druga kamera, izvršna produkcija
2013 Zbrani – Zaupno o skupnem / režija, scenarij, montaža
2010 Običaj in prevara / režija, scenarij, fotografija, montaža,
2010 Pogledi skozi železno zaveso ali Spovednica tihotapcev / režija, scenarij, kamera, montaža
2010 Trenutek reke / režija, scenarij, montaža
2006 Sešivalnica spomina / režija, scenarij, montaža
2006 Proti toku / režija, scenarij, montaža
2004 Mesto na travniku / režija, scenarij, montaža
2002 Moja meja / režija, scenarij
1999 Niso letele ptice / režija, scenarij

Filmografija

Asistent produkcije
Muzika od Trsta do Trbiža (2010) neznan
Kamera
Pogled skozi železno zaveso (2010) neznan
Montažer
Vžgano v spominih (2017) srednjemetražni dokumentarni TV film
Pogled skozi železno zaveso (2010) neznan
Trenutek reke (2010) neznan
Nastopajoči
Prostor v tej galaksiji (2010) neznan
Producent
Indigo (2015) igrani
Režiser
Vžgano v spominih (2017) srednjemetražni dokumentarni TV film
Pogled skozi železno zaveso (2010) neznan
Trenutek reke (2010) neznan
Proti toku (2006) srednjemetražni dokumentarni TV film
Nora Gregor (2001) kratki dokumentarni TV film
Niso letele ptice (2000) kratki dokumentarni TV film
Scenarist
Vžgano v spominih (2017) srednjemetražni dokumentarni TV film
Trenutek reke (2010) neznan
Pogled skozi železno zaveso (2010) neznan
Nora Gregor (2001) kratki dokumentarni TV film