Urban Koder

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Avtor glasbe
Ljubljana je ljubljena (2005) celovečerni igrani film
Disident (2002) kratki animirani film
Barabe! (2001) celovečerni igrani film
Obrazi iz Marijanišča (2000) kratki dokumentarni TV film
Urban - skice za portret glasbenika (1998) kratki dokumentarni TV film
Briši piši - Za boljši zrak (1997) kratki igrano-animirani film
Prizori iz življenja pri Hlebanjevih (1997) kratki dokumentarni TV film
Deklica s frnikulami (1997) kratki dokumentarni film
Briši piši - Za nova obzorja (1996) kratki igrano-risani film
Briši piši - Za zdravje (1995) kratki igrano-risani film
Briši piši - Na zdravje (1995) kratki igrano-risani film
Carmen (1995) celovečerni igrani film
Briši piši - Za zeleni grič (1995) kratki igrano-risani film
Radio.doc (1995) celovečerni igrani TV film
Priča iz Hrvatske (1991) celovečerni igrani film
Operacija Cartier (1991) celovečerni igrani TV film
Asimilacija (1990) kratki risani film
Individualist (1990) kratki risani film
TV novice (1990) kratki risani film
Cenzurist (1990) kratki risani film
Revolucija (1990) kratki risani film
Biografija (1990) kratki risani film
Pregovori - Vrana vrani ne izkljuje oči (1989) kratki risani film
Črna orhideja (1989) celovečerni igrani TV film
Refleksi - Želeli ste rože (1989) kratki risani film
Refleksi - Akademija (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Maja in vesoljček (1988) celovečerni igrani film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) celovečerni igrani film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) TV nadaljevanka
Čas brez pravljic (1986) celovečerni igrani film
Rodna letina (1985) mini TV nadaljevanka
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Pasja pot (1983) celovečerni igrani TV film
Sanjarjenje (1983) TV igra
Vsiljivec (1982) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Risani »A« (1981) kratki igrano-animirani film
Tretje življenje (1981) celovečerni igrani TV film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Konec tedna (1978) TV nanizanka
Botre (1976) TV igra
Poti in stranpoti (1976) TV nadaljevanka
Žive vezi (1975) TV nadaljevanka
Kranjska gora FIS 78 (1975) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Jugoslavija ekspres (1974) TV igra
Nora hiša (1973) TV nadaljevanka
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Študent Andrej in soba (1973) TV igra
Atentator in kralj (1973) TV igra
Plenk - Plenk (1972) otroška TV igra
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film
Onkraj (1970) celovečerni igrani film
Balada o temi (1967) TV igra
Sam (1965) kratki igrani eksperimentalni film
Als Ich Tot War (1916) celovečerni igrani film
Avtor pesmi
Maja in vesoljček (1988) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film