Bojan Jurc

Rojen v Ljubljani. Končal je Akademijo za likovno umetnost. Kmalu po diplomi se je zapisal med filmske ustvarjalce in se po vmesnem študijskem bivanju na Danskem pričel ukvarjati z risanim filmom za otroke in odrasle. Po literarni predlogi Slavka Pregla je konec sedemdesetih pripravil seriji Basni in Zgodbe na dvoru kralja Janeza. Sledila je nova serija Pregovori in TV film Pastirček. Znana je njegova animirana špica za nekdanji Festival jugoslovanskega filma v Puli.

Filmografija

Direktor fotografije
Gremo v raj (2011) animirani
Kako se znebiš Mačota? (2000) kratki risani film
Križišče (1998) kratki risani film
Živimo zdravo - Mami, hodila pa ne bom (1995) kratki risani film
Živimo zdravo - V takem dimu bi še zavesa poginila (1994) kratki risani film
Hribci - Trofeja (1993) kratki risani film
Živimo zdravo - Kjer se kadi, je tudi dim (1993) kratki risani film
Hribci - Prava pot (1993) kratki risani film
Basni - O toplem domu (1992) kratki risani film
Basni - O storjenih napakah (1992) kratki risani film
Basni - O množičnih ocenah in trpki neizbežnosti (1992) kratki risani film
Basni - O obveščanju razigrane javnosti (1992) kratki risani film
Basni - O miški, slonu in njunih srečanjih (1992) kratki risani film
Basni - O volku, kozi in solati (1992) kratki risani film
Basni - O dobrih delih in možnih ocenah (1992) kratki risani film
Basni - O veselju, času in spremembah (1992) kratki risani film
Basni - O deževniku in vrabčku (1992) kratki risani film
Basni - O bistvu in videzu (1992) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Black & White (1988) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Oblast (1987) kratki risani film
Komar (1986) kratki risani film
Izmišljena zgodba (1986) kratki risani film
Pot (1986) kratki risani film
Heroji slovenskega naroda (1986) kratki dokumentarni film
Prilagajanje (1986) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Kamen (1984) kratki risani film
Poljubi mehka me radirka (1984) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Uspešni prodajalec (1980) kratki risani instruktivni film
Vesela elektronika (1980) kratki risani film
Pozabljiva natakarica (1979) kratki risani učni film
Srečen v gozdarstvu (1979) kratki risani učni film
Dimnikar z vrtoglavico (1979) kratki risani učni film
Nerodni urar (1979) kratki risani učni film
Kot pravkar utrgan sadež (1977) kratki dokumentarni učni film
Prva stopnica (1976) kratki risani učni film
Glavni animator
Basni - O storjenih napakah (1992) kratki risani film
Basni - O miški, slonu in njunih srečanjih (1992) kratki risani film
Basni - O volku, kozi in solati (1992) kratki risani film
Basni - O dobrih delih in možnih ocenah (1992) kratki risani film
Basni - O veselju, času in spremembah (1992) kratki risani film
Basni - O množičnih ocenah in trpki neizbežnosti (1992) kratki risani film
Basni - O obveščanju razigrane javnosti (1992) kratki risani film
Basni - O deževniku in vrabčku (1992) kratki risani film
Basni - O toplem domu (1992) kratki risani film
Basni - O bistvu in videzu (1992) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Pregovori - Vrana vrani ne izkljuje oči (1989) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Uspešni prodajalec (1980) kratki risani instruktivni film
Vesela elektronika (1980) kratki risani film
Pozabljiva natakarica (1979) kratki risani učni film
Nerodni urar (1979) kratki risani učni film
Dimnikar z vrtoglavico (1979) kratki risani učni film
Srečen v gozdarstvu (1979) kratki risani učni film
Prva stopnica (1976) kratki risani učni film
Glavni risar
Basni - O toplem domu (1992) kratki risani film
Basni - O storjenih napakah (1992) kratki risani film
Basni - O volku, kozi in solati (1992) kratki risani film
Basni - O miški, slonu in njunih srečanjih (1992) kratki risani film
Basni - O množičnih ocenah in trpki neizbežnosti (1992) kratki risani film
Basni - O deževniku in vrabčku (1992) kratki risani film
Basni - O bistvu in videzu (1992) kratki risani film
Basni - O dobrih delih in možnih ocenah (1992) kratki risani film
Basni - O obveščanju razigrane javnosti (1992) kratki risani film
Basni - O veselju, času in spremembah (1992) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Pregovori - Vrana vrani ne izkljuje oči (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Uspešni prodajalec (1980) kratki risani instruktivni film
Vesela elektronika (1980) kratki risani film
Pozabljiva natakarica (1979) kratki risani učni film
Dimnikar z vrtoglavico (1979) kratki risani učni film
Nerodni urar (1979) kratki risani učni film
Srečen v gozdarstvu (1979) kratki risani učni film
Prva stopnica (1976) kratki risani učni film
Montažer
Vesela elektronika (1980) kratki risani film
Uspešni prodajalec (1980) kratki risani instruktivni film
Srečen v gozdarstvu (1979) kratki risani učni film
Pozabljiva natakarica (1979) kratki risani učni film
Nerodni urar (1979) kratki risani učni film
Dimnikar z vrtoglavico (1979) kratki risani učni film
Prva stopnica (1976) kratki risani učni film
Režiser
Živimo zdravo - Mami, hodila pa ne bom (1995) kratki risani film
Živimo zdravo - V takem dimu bi še zavesa poginila (1994) kratki risani film
Živimo zdravo - Kjer se kadi, je tudi dim (1993) kratki risani film
Basni - O veselju, času in spremembah (1992) kratki risani film
Basni - O volku, kozi in solati (1992) kratki risani film
Basni - O množičnih ocenah in trpki neizbežnosti (1992) kratki risani film
Basni - O bistvu in videzu (1992) kratki risani film
Basni - O dobrih delih in možnih ocenah (1992) kratki risani film
Basni - O obveščanju razigrane javnosti (1992) kratki risani film
Basni - O deževniku in vrabčku (1992) kratki risani film
Basni - O miški, slonu in njunih srečanjih (1992) kratki risani film
Basni - O storjenih napakah (1992) kratki risani film
Basni - O toplem domu (1992) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Pregovori - Vrana vrani ne izkljuje oči (1989) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Scenograf
Basni - O storjenih napakah (1992) kratki risani film
Basni - O toplem domu (1992) kratki risani film
Basni - O množičnih ocenah in trpki neizbežnosti (1992) kratki risani film
Basni - O obveščanju razigrane javnosti (1992) kratki risani film
Basni - O miški, slonu in njunih srečanjih (1992) kratki risani film
Basni - O dobrih delih in možnih ocenah (1992) kratki risani film
Basni - O volku, kozi in solati (1992) kratki risani film
Basni - O veselju, času in spremembah (1992) kratki risani film
Basni - O deževniku in vrabčku (1992) kratki risani film
Basni - O bistvu in videzu (1992) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film
Jutri je novo leto (1982) kratki risani film
Uspešni prodajalec (1980) kratki risani instruktivni film
Vesela elektronika (1980) kratki risani film
Dimnikar z vrtoglavico (1979) kratki risani učni film
Srečen v gozdarstvu (1979) kratki risani učni film
Nerodni urar (1979) kratki risani učni film
Pozabljiva natakarica (1979) kratki risani učni film
Scenarist
Basni - O najbolj pravih prijemih (1991) kratki risani film
Basni - O zdravilih za množice (1991) kratki risani film
Basni - O vzgoji jezika (1989) kratki risani film
Pregovori - Vrana vrani ne izkljuje oči (1989) kratki risani film
Pregovori - Niso vsi norci v norišnici (1988) kratki risani film
Pregovori - Dve glavi več od ene vesta (1985) kratki risani film
Pregovori - Velike ribe žro male (1985) kratki risani film
Pregovori - Rana ura, zlata ura (1985) kratki risani film