Barbara Zemljič

Rojena leta 1978 v Slovenj Gradcu. Na filozofski fakulteti je diplomirala iz filozofije in je trenutno študentka filmske in televizijske režije na AGRFT. Kot asistentka režije, režiserka in scenaristka od leta 1999 dela na RTV Slovenija. Miza, ki tudi laže je njen prvi film, odtisnjen na filmski trak.

Filmografija

Kostumograf
Totalka (2006) kratki igrani film
Zlato srce (2001) študijski igrani film
Nastopajoči
Kruha in iger (2011) igrani
Roki na steni (2008) kratki igrani film
Režiser
Tiho (2017) kratki igrani film
Panika (2013) igrani
Pravica ljubiti (2013) igrani
Lasje (2008) kratki igrani film
Proti oknu (2007) kratki igrani film
Miza, ki tudi laže (2006) študijski dokumentarni film
Scenarist
Tiho (2017) kratki igrani film
Pod gladino (2016) igrani
Panika (2013) igrani
Pravica ljubiti (2013) igrani
Lasje (2008) kratki igrani film
Proti oknu (2007) kratki igrani film
Miza, ki tudi laže (2006) študijski dokumentarni film
Totalka (2006) kratki igrani film
Sodelavec scenarista
Kruha in iger (2011) igrani