Željko Ivančič

Leta 1988 diplomiral na Fakultetu dramskih umetnosti v Beogradu (oddelek za filmsko in telvizijsko režijo). Italijanska vlada mu je dodelila štipendijo za podiplomski študij na Centro sperimentale di cinematografia. Leta 1992 mu je RAI omogoči 20-dnevno izobraževanje v Rimu. Zaposlen je na RTV Slovenija kot direktor fotografije in snemalec. Avtor nekaj kratkih animiranih TV filmov.

Filmografija

Direktor fotografije
Sam svoj – portret Jožeta Babiča (2017) dokumentarni
Tango -5 (2003) kratki dokumentarni TV film
Gorski zdravnik (2001) kratki dokumentarni TV film
Ko barvice ponorijo (2001) kratki animirani film
Ljubljana Frame By Frame (2000) kratka TV animacija
Videl sem Elvisa (2000) kratki dokumentarni TV film
Ko nam je žoga padla na glavo - Portret Milka Djurovskega (2000) kratki dokumentarni TV film
Mostovi mojega dedka (1998) kratki igrani TV film
Rave - do jutra in naprej (1998) kratki dokumentarni TV film
Spominek (1998) kratka TV animacija
Obisk (1997) kratka TV animacija
Ko je gorelo nebo (1995) celovečerni dokumentarni TV film
Mississippi (1991) študijski dokumentarni film
Glavni animator
Tyrynnus in Nobis - Tiran v nas (2006) kratki animirani film
Ko barvice ponorijo (2001) kratki animirani film
Ljubljana Frame By Frame (2000) kratka TV animacija
Spominek (1998) kratka TV animacija
Obisk (1997) kratka TV animacija
Montažer
Motorkult (1998) kratki dokumentarni TV film
Režiser
Tyrynnus in Nobis - Tiran v nas (2006) kratki animirani film
Ko barvice ponorijo (2001) kratki animirani film
Ljubljana Frame By Frame (2000) kratka TV animacija
Motorkult (1998) kratki dokumentarni TV film
Spominek (1998) kratka TV animacija
Obisk (1997) kratka TV animacija
Tržnica (1988) kratki dokumentarni film
Scenarist
Tyrynnus in Nobis - Tiran v nas (2006) kratki animirani film
Ko barvice ponorijo (2001) kratki animirani film
Ljubljana Frame By Frame (2000) kratka TV animacija
Spominek (1998) kratka TV animacija
Motorkult (1998) kratki dokumentarni TV film
Obisk (1997) kratka TV animacija