Andrej Inkret

Rojen v Celju.

Filmografija

Mentor
Gusarski pohod (2000) diplomski igrani film
Kaj bi še rad? (1999) diplomski igrani film
Noč v hotelu (1999) študijski igrani film
Stan (1998) študijski dokumentarni film
Zjutro (1998) študijski igrani film
Zijalo (1998) študijski dokumentarni film
Vbod (1998) študijski dokumentarni film
Sine (1998) diplomski igrani film
Rop stoletja (1998) diplomski igrani film
Otroci na cesti (1998) študijski igrani film
Oglas (1998) študijski igrani film
Dim ni kar dim (1998) študijski dokumentarni film
Črepinjice (1997) diplomski igrani film
Čarobni prsti (1997) študijski igrani film
Brez štroma (1997) študijski dokumentarni film
Vivere (1997) študijski igrani film
Romeo in Julija iz Kočevskega roga (1997) študijski dokumentarni film
Koromandija (1997) študijski igrani film
Smehljaj (1996) študijski igrani film
Pepelca (1996) študijski dokumentarni film
Diareja Co. (1996) študijski dokumentarni film
Izgubljene besede (1996) študijski igrani film
Sabajev (1992) študijski igrani film
Od Kneippa do kofeta s smetanco in nazaj (1992) diplomski dokumentarni film
Cirkus Kansky (1992) študijski dokumentarni film
Scenarist
Agitator (1976) TV igra
Ciklamen (1974) celovečerni igrani TV film
Sodelavec scenarista
Kocbek, pesnik v pogrezu zgodovine (2004) celovečerni dokumentarni TV film