Metod Badjura

Rojen v Litiji. Umrl v Ljubljani.

Filmografija

Direktor fotografije
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
Semenarna (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Zimska radost (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Naši dokumenti - Ljubljana (1953) kratki dokumentarni propagandni film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Po partizanskih poteh (1951) kratki dokumentarni reportažni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Oton Župančič (1951) kratki dokumentarni film
Tržaška mladina na oddihu v LR Sloveniji (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Planica Jugoslavija (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Jesen med trtami (1949) kratki dokumentarni film
France Prešern, 1849-1949 (1949) kratki dokumentarni film
Slovensko primorje (1948) kratki dokumentarni film
Tujega nočemo, svojega ne damo (1948) kratki dokumentarni reportažni film
Filmski obzornik 31 (1948) kratki dokumentarni novičarski film
O gradnjah LRS v letu 1947 v borbi za plan (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Maščujmo in kaznujmo (1946) kratki dokumentarni film
Filmski obzornik avgust 1946 (1946) kratki dokumentarni novičarski film
Triglav pozimi (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Ljubljana pozdravlja osvoboditelje (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Mladina gradi (1946) kratki dokumentarni film
Filmske novice 3 (1945) kratki dokumentarni novičarski film
Bloški smučarji (1932) kratki dokumentarni film
Triglavske strmine (1932) celovečerni igrani film
Odkritje spomenika Napoleonu, Napoleonovi Iliriji in slovesnost pri spomeniku Valentina Vodnika (1929) kratki dokumentarni film
Montažer
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Odkritje spomenika Napoleonu, Napoleonovi Iliriji in slovesnost pri spomeniku Valentina Vodnika (1929) kratki dokumentarni film
Produkcijska hiša
Triglavske strmine (1932) celovečerni igrani film
Odkritje spomenika Napoleonu, Napoleonovi Iliriji in slovesnost pri spomeniku Valentina Vodnika (1929) kratki dokumentarni film
Režiser
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Semenarna (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Zimska radost (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Tržaška mladina na oddihu v LR Sloveniji (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Slovensko primorje (1948) kratki dokumentarni film
Triglav pozimi (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Pohorje (1940) kratki dokumentarni film
Skakalnica v Planici (1934) kratki dokumentarni film
Cankarjeva Vrhnika (1933) kratki dokumentarni film
Bloški smučarji (1932) kratki dokumentarni film
Triglav pozimi (1932) kratki dokumentarni film
Odkritje spomenika Napoleonu, Napoleonovi Iliriji in slovesnost pri spomeniku Valentina Vodnika (1929) kratki dokumentarni film
Scenarist
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Semenarna (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Zimska radost (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Tržaška mladina na oddihu v LR Sloveniji (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Slovensko primorje (1948) kratki dokumentarni film
Triglav pozimi (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Bloški smučarji (1932) kratki dokumentarni film
Snemalec
Dobro morje (1958) celovečerni igrani film
Vesna (1953) celovečerni igrani film
Triglavske strmine (1932) celovečerni igrani film