Janez Rifle Hočevar

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Nastopajoči
Maček Muri - Kosilo (2018) kratki animirani film
Maček Muri – Sprehod (2016) kratki animirani film
Maček Muri (2013) animirani
Neke druge zgodbe (2010) celovečerni igrani omnibus
Palčica (2009) kratki animirani film
Vaja zbora (2008) celovečerni igrani TV film
Pokrajina Št. 2 (2008) celovečerni igrani film
Vampir z Gorjancev (2008) celovečerni igrani TV film
En dan resnice (2006) srednjemetražni igrani film
Lesi se vrača (2000) kratki igrani film
Herzog (1995) celovečerni igrani film
Bonboniera (1995) kratki igrani TV film
Felix (1995) celovečerni igrani film
Srčna dama (1991) celovečerni igrani film
Ječarji (1990) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Coprnica Zofka (1989) celovečerni igrani film
Kavarna Astoria (1989) celovečerni igrani film
Odpadnik (1988) celovečerni igrani film
Poletje v školjki (II) (1988) celovečerni igrani film
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Butnskala (1985) celovečerni igrani film
Veselo gostivanje (1984) celovečerni igrani film
Učna leta izumitelja Polža (1982) celovečerni igrani film
Odmor (1981) TV igra
Ščuke pa ni, ščuke pa ne (1980) TV nadaljevanka
Prestop (1980) celovečerni igrani film
Krč (1979) celovečerni igrani film
Praznovanje pomladi (1978) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Let mrtve ptice (1973) celovečerni igrani film
Begunec (1973) celovečerni igrani film
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Idu dani (1970) celovečerni igrani film
Zgodba, ki je ni (1967) celovečerni igrani film