Urška Hlebec

Igralka Urška Hlebec je že v času študija (AGRFT, smer dramska igra) posnela štiri celovečerne filme, in sicer Moj ata, socialistični kulak Matjaža Klopčiča, Donator Veljka Bulajića, Operacija Cartier Mirana Zupančiča ter Morana Aleša Verbiča, kjer je upodobila glavne ženske like. Po rojstvu otroka se je fokus njenega delovanja spremenil in se je posvetila ustvarjanju za najmlajše. V Lutkovnem gledališču je 15 let igrala glavne vloge ter ustvarjala številne like v televizijskih otroških oddajah in nadaljevankah. V lepoto dramske igre se je poglobila tudi skozi magisterij na AGRFT-ju, kjer je ponovno našla navdih za nove dosežke na področju sedme umetnosti.

Filmografija

Nastopajoči
Polsestra (2018) celovečerni igrani film
Divji vzhod (2012) študijski igrani
Stanje šoka (2011) celovečerni igrani film
Morana (1993) celovečerni igrani film
Operacija Cartier (1991) celovečerni igrani TV film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Donator (1989) celovečerni igrani film
Moj ata socialistični kulak (1987) celovečerni igrani film