Boris Bezić

Boris Bezić (1986) je odraščal v Selnici ob Dravi, v vasi blizu Maribora. Z gledališčem in filmom se je intenzivneje začel ukvarjat med obiskovanjem Prve gimnazije Maribor, znotraj gledaliških skupin Prvega odra.Leta 2012 je diplomiral na AGRFT, smer filmska in TV režija. Po študiju je posnel številne kratke filme in video vsebine za gledališke predstave, predvsem pa delal kot asistent režije na mnogih filmskih in TV projektih - tudi v tujini, kjer je nekaj časa živel. Zdaj režira TV serije, dokumentarne filme, TV oglase in piše raznovrste scenarije. Celovečerni film »Košarkar naj bo 2« je njegov režijski prvenec.

Filmografija

Asistent režije
Izbrisana (2018) celovečerni igrani film
Pojdi z mano (2016) igrani
Komedija solz (2016) igrani
Utrip ljubezni (2015) igrani
Dekleta ne jočejo (2015) igrani
Čefurji raus! (2013) igrani
Adria Blues (2013) igrani
Zapelji me (2013) igrani
Šanghaj (2012) igrani
Naša demokracija (2010) neznan
Trst je naš! (2010) neznan
Očetova želja (2010) kratki igrani film
Skrbnik (2008) kratki igrani film
režija 2. plana
Košarkar naj bo (2017) igrani