ZVVIKS

Zavod ZVVIKS je produkcijska hiša, usmerjena v realizacijo avtorskih animiranih filmov in kulturno–vzgojnih projektov s področja animiranega filma. V obdobju od ustanovitve leta 2001 so realizirali številne animirane in avdiovizualne projekte, ki so bili prikazani na različnih prizoriščih širom sveta. V zadnjem obdobju ZVVIKS del aktivnosti intenzivno usmerja v kulturno–vzgojne projekte za otroke in mladino ter tako prenaša znanje in izkušnje s področja animiranega filma na mlajše generacije. Pri ustvarjanju projektov sodeluje s številnimi umetniki, mentorji, partnerskimi organizacijami ter koproducenti iz lokalnega in mednarodnega prostora. Produkcijsko ZVVIKS razvija profesionalne animirane projekte zunanjih avtorjev in se odpira v regionalni koprodukcijski prostor.

Filmografija

Koprodukcijska hiša
Premiki v obljubljene dežele (2013) srednjemetražni dokumetarno-igrani film
Mulc - frača (2009) neznan
Produkcijska hiša
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Slovo (2016) animirani
Meni ptič, tebi nič! (2015) animirani
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Letճsss go (2002) kratki animirani film