Vesna film - Ljubljana

Podjetje za razdeljevanje filmov je bilo ustanovljeno 13. 9. 1946. 1954 se je preimenovalo v Vesna film. Leta 1986 širi svoje delovanje na proizvodnjo, promet in prikazovanje filmov. Vsako leto izda katalog o svojih aktivnostih. Ukinjeno je bilo leta 1992.

Filmografija

Produkcijska hiša
Razseljena oseba (1982) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Prestop (1980) celovečerni igrani film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Draga moja Iza (1979) celovečerni igrani film
Sreča na vrvici (1977) celovečerni igrani film
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Med strahom in dolžnostjo (1975) celovečerni igrani film
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Cinema verite (1968) kratki igrani film
In memoriam (1968) kratki dokumentarni film