RTV Ljubljana

Svet Radia Ljubljana je 23.12.1959 z začetkom delovanja televizije preimenoval javni zavod v RTV Ljubljana.

Filmografija

Producent
Poskušaj migati dvakrat (1986) kratki risani film
Produkcijska hiša
Silicijev horizont (1990) diplomski igrani film
Decembrski dež (1990) celovečerni igrani film
Stara mašina (1989) celovečerni igrani TV film
Senca opoldne (1988) kratki dokumentarni film
Nekje živi Cenka (1988) celovečerni igrani TV film
Pod sinjim nebom (1988) celovečerni igrani TV film
Pravice kovač ni uma berač (1988) kratki risani film
Veter (1988) kratki igrani TV film
Trinajstica (1988) celovečerni igrani TV film
Bronasti vijak (1988) TV nadaljevanka
Dopust (1987) celovečerni igrani TV film
Zločinci (1987) TV igra
Suha veja (1987) kratki igrani TV film
Nasmehi (1987) celovečerni igrani TV film
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) TV nadaljevanka
Paralele (1987) celovečerni igrani TV film
Ljubezen nam je vsem v pogubo (1987) celovečerni igrani film
Z bolečino v srcu (1986) celovečerni igrani TV film
Sonce za dva (1986) celovečerni igrani TV film
Vmesni čas (1986) celovečerni igrani TV film
Heretik (1986) celovečerni igrani film
Nekaj na "g" (1986) kratki igrani TV film
Lily Novy - pesnica dveh svetov (1986) kratki igrani TV film
Primož Trubar (1985) TV nadaljevanka
Rodna letina (1985) mini TV nadaljevanka
Podnajemniki (1985) TV igra
Vehovčev Jurij, baron (1985) TV igra
Dan kot vsak dan (1985) TV igra
Ilegalček (1985) TV igra
Mark in Antonij (1985) TV igra
Rajni takrat (1985) TV igra
Geniji in genijalci (1985) otroška TV nadaljevanka
Recepcija (1985) celovečerni igrani TV film
Pepelnica (1984) TV igra
Življenje v krogu (1984) TV igra
Zorenje in boji mladega Levstika (1984) TV igra
Resnični obraz Anite Novak (1984) TV nadaljevanka
Rdeči gardist (1984) TV igra
Majnik Jožefa Čudna (1984) kratki dokumentarni film
Strici so mi povedali (1984) TV nadaljevanka
Gorenčev vrag (1984) otroška TV nadaljevanka
Prve ljubezni (1984) otroška TV igra
Ljubezni (1984) TV igra
Oblaki so rdeči (1983) TV nadaljevanka
Pasja pot (1983) celovečerni igrani TV film
Vsako jutro dobro jutro (1983) TV igra
Jama (1983) TV igra
Matjon (1983) TV igra
Sin pogubljenja (1983) TV igra
Dež v Piranu (1983) TV igra
Sanjarjenje (1983) TV igra
Rab (1983) kratki dokumentarni TV film
Ante ali Prispevki za življenjepis A. Jereba (1982) TV nadaljevanka
Slike iz leta 1941 (1982) mini TV nadaljevanka
Svetneči Gašper (1982) TV igra
Borba na tujih tleh (1982) TV igra
Delovni dan gospe Marje (1982) celovečerni igrani TV film
Jerca (1982) TV igra
Na svidenje čez pet let (1982) TV igra
Odmor (1981) TV igra
Ko poje čuk (1981) TV igra
Ribolov (1981) otroška TV igra
Manj strašna noč (1981) TV nadaljevanka
Gorenjski slavček (1981) operni TV film
40 zelenih slonov (1981) otroška TV nadaljevanka
Mati (1981) TV igra
Brucka (1981) TV igra
Krizno obdobje (1981) celovečerni igrani film
Blagor premagancev (1981) celovečerni igrani TV film
Dobrotnica (1981) TV igra
Jonov let (1981) celovečerni igrani TV film
Tretje življenje (1981) celovečerni igrani TV film
Naša krajevna skupnost (1980) TV nadaljevanka
Ščuke pa ni, ščuke pa ne (1980) TV nadaljevanka
12 slonov (1980) otroška TV igra
Jaz sem njena mama (1980) TV igra
Nenavadni dogodki v Kotu ali Morebitna vrnitev in ponovno izginotje Jožefa Dremla (1980) TV igra
O grehu stare Jakovce (1980) TV igra
Vrtačnik (1979) TV igra
Deček z miškami (1979) TV igra
Človek - naše največje bogastvo (1979) TV igra
Jolanda - kdo je to? (1979) TV igra
Pomagaj si sam (1979) TV igra
V Nemčiji še kač ni (1979) TV igra
Kati Kustecova (1979) TV igra
Vida (1979) TV igra
Čarovnik Ujtata (1979) otroška TV igra
Čednost v dolini šentflorjanski (1979) TV igra
Nepovabljeni gost (1979) TV igra
Olimpiada (1979) TV igra
Zrak po obrokih (1979) TV igra
Aničine risbe (1979) otroška TV nanizanka
Poslednja luč (1979) TV igra
Zasilna zavora (1978) TV igra
Konec tedna (1978) TV nanizanka
Tekma (1978) TV igra
Izsiljevanje (1978) TV igra
Sodniška zgradba (1978) TV igra
Nori malar (1978) celovečerni igrani TV film
Polom (1978) TV igra
Rudnik je naš (1977) TV igra
Barakarji (1977) TV igra
Ipavci (1977) TV nadaljevanka
Zadnja šolska naloga (1977) celovečerni igrani TV film
Reportaža o primeru tehnika Alojza Matka (1977) TV igra
Balada o jubileju (1977) TV igra
Pravica v vasi Brezje (1977) TV igra
Udarna brigada (1977) otroška TV nadaljevanka
O težavah s Kalmanovim truplom in neprimerni ljubezni med Frančekom in Gelo (1977) TV igra
Trije posvetnjaki (1977) TV igra
Botre (1976) TV igra
Suha leta (1976) TV igra
Hude sanje kancelista Jereba (1976) TV igra
Poti in stranpoti (1976) TV nadaljevanka
Hotel Rododendron (1976) TV igra
Odprava zelenega zmaja (1976) TV nadaljevanka
Agitator (1976) TV igra
Solzice (1976) otroška TV igra
Rojstni dan stare gospe (1976) TV igra
Pestrna (1976) otroška TV igra
Roke Andreja Podlipnika (1976) TV igra
Pridi, moj mili Ariel (1976) otroška TV nadaljevanka
Sobota dopoldan (1976) TV igra
Mož, ki je imel želvo (1976) TV igra
Sence pod ostrim vrhom (1976) TV igra
Sedem ponudb (1976) TV igra
Vrnitev (1976) celovečerni igrani TV film
Ko bo pomlad: Pazi na otroka (1975) otroška TV igra
Polikarp (1975) TV igra
Ob sedmih pod trančo (1975) TV igra
Frontno gledališče - Igralska skupina IX. korpusa (1975) TV igra
Kavarna (1975) TV igra
Utonilo je sonce (1975) otroška TV nadaljevanka
Frontno gledališče - "Veseli teater" (1975) TV igra
Kastelka (1975) TV igra
Pot domov (1975) TV igra
Obiski (1975) TV igra
Gorjupa bajta (1975) TV igra
Hiša Marije Pomočnice (1975) TV igra
Žrtev umetnosti (1975) TV igra
Balada o ulici (1975) TV igra
Žive vezi (1975) TV nadaljevanka
Večeri Julijana Stepnika (1975) TV igra
Ko bo pomlad: Lučka (1975) otroška TV igra
Frontno gledališče - Smeh v partizanih (1975) TV igra
Ko je pomlad: 6. Zaspanka Andreja (1975) kratki igrani TV film
Jugoslavija ekspres (1974) TV igra
Mama umrla stop (1974) TV igra
Vest in pločevina (1974) TV nanizanka
Ulica treh rodov (1974) TV igra
Josipina (1974) TV igra
Ciklamen (1974) celovečerni igrani TV film
Celjski sodni proces (1974) TV igra
Študent Andrej in soba (1973) TV igra
Atentator in kralj (1973) TV igra
Tiha dolina (1973) TV igra
Nora hiša (1973) TV nadaljevanka
Cvetje v jeseni (1973) celovečerni igrani film
Avtostop (1973) TV igra
Mladost na stopnicah (1973) otroška TV nadaljevanka
Veliki načrt (1973) TV igra
Pogreb (1972) TV igra
Pred koncem (1972) TV igra
Korito ponikalnice (1972) TV igra
Plenk - Plenk (1972) otroška TV igra
Šola noči (1972) TV igra
Splavljenci (1972) TV igra
Mesto izobilja (1971) otroška TV igra
Major, ustreljeni boste (1971) TV igra
Vojaki ob koncu vojne (1971) TV igra
Dekameron (1971) TV nanizanka
Nina in Ivo (1971) otroška TV nadaljevanka
Erazem in potepuh (1971) otroška TV nadaljevanka
Naočnik in očalnik (1971) otroška TV nadaljevanka
Nabrežje - Šest dobrodušnih zgodb (1970) otroška TV nadaljevanka
Ko je pomlad: deklica in deček (1970) otroška TV igra
Srečanje (1970) TV igra
Ubita samota (1970) TV igra
Stroj (1970) TV igra
Kaplan Martin Čedermac (1970) TV igra
Stari časi (1970) TV igra
Črni bratje (1969) otroška TV igra
Lepa naša domovina (1969) TV nadaljevanka
Trapollo HH 33 (1969) otroška TV nadaljevanka
Gluhi mož na meji (1969) TV igra
Primožev dnevnik (1969) otroška TV nanizanka
Zrušek (1969) TV igra
Naredite mi to deželo nemško (1969) mini TV nadaljevanka
Bratovščina Sinjega galeba (1969) TV nadaljevanka
Mala čarovnica (1969) otroška TV igra
Polikarp (1969) TV igra
Starši naprodaj (1969) otroška TV igra
Komisija za samomore (1969) TV igra
Jeprški učitelj (1969) TV igra
Pestrna (1969) otroška TV igra
Mali oglasi (1968) TV nanizanka
Razvalina življenja (1968) TV igra
Težave z neko generacijo (1968) TV igra
Zrna jutrišnjih pridelkov (1968) TV igra
Školjka (1968) TV igra
Krefli (1968) TV igra
Svet brez sovraštva (1968) TV igra
4000 (1968) TV igra
Pozabljeni klovn (1968) TV igra
Tajno društvo PGC (1968) TV nadaljevanka
Sarabanda za obešence (1968) TV igra
Balada o temi (1967) TV igra
Lepa Vida (Ob stoletnici slovenske Talije) (1967) TV igra
Tekma (1967) TV igra
Pravljica o podstrešju (1967) TV igra
Ravni pot najboljši pot (Ob stoletnici slovenske Talije) (1967) TV igra
Vijavajaringaraja (1967) otroška TV nanizanka
Jamska Ivanka (Ob stoletnici slovenske Talije) (1967) TV igra
Kje je meja? (Ob stoletnici slovenske Talije) (1967) TV igra
Blaž Prekrščevalec (1967) TV igra
Casanova na dopustu (1966) TV igra
Rekvijem za heroji (1966) TV igra
Roza (Ob stoletnici slovenske Talije) (1966) TV igra
Bob iz Kranja (Ob stoletnici slovenske Talije) (1966) TV igra
Berite novice! (Ob stoletnici slovenske Talije) (1966) TV igra
Dogodek v mestu Gogi (1966) TV igra
Doktor Petelin (1966) TV opera
Ko bi padli oživeli (1965) TV igra
Balada o taščici (1965) TV igra
Sultan (1965) TV igra
VOS (1965) TV nadaljevanka
Čudni roparji in poet (1965) TV igra
Študentska soba (1964) TV igra
Konec afere (Nogometna pravljica) (1964) TV igra
Jaga baba (1964) TV igra
Tangente (1964) TV igra
Vsakdanja zgodba (1963) TV igra
Zvezde na jutranjem nebu (1963) TV igra
Umrl je pesnik (1963) TV igra
Jugoslavija ekspres (1962) TV igra
Atomski ples (1962) TV igra
Baba Dijen in košček sladkorja (1961) otroška TV igra
Hlapec Jernej in njegova pravica (1961) TV igra
Ta veseli dan ali Matiček se ženi (1961) TV igra
Tonček (1961) otroška TV igra
Legenda o birokratu (1961) TV igra
Strup (1961) TV igra
V pričakovanju jutra (1961) TV igra
Sosed Luka (1959) TV igra
Noč na verne duše (1958) TV igra
Slovenski ljudski plesi (0) dokumentarna TV nanizanka