Vabljeni k prijavi na Euro Connection Pitch forum

02. oktober 2017
Rok prijave: 20. oktober 2017

Vabljeni k prijavi na Euro Connection Pitch forum, ki bo slovenskim producentom omogočil možnost predstavitve svojih filmskih projektov evropskim koproducentom.

Euro Connection je platforma za evropsko koprodukcijo kratkih filmov, ki se vsako leto odvije na znamenitem festivalu kratkega filma v Clermont-Ferrandu. Dogodek namenjen pitchanju in mreženju v ospredje postavlja spodbujanje povezovanja med evropskimi produkcijami, podporniki in prikazovalci kratkometražnih projektov. Za udeležence so tako organizirani pitching seminarji in ena-na-ena poslovna srečanja. Vsako leto se teh dni mreženja udeleži 150 delegatov filmske industrije. Naslednja edicija se bo zgodila 6. in 7. februarja 2018 v Clermont-Ferrandu.

V ta namen bo Društvo za uveljavljanje kratkega filma KRAKEN, ki deluje kot zastopnik Euro connection pitcha v Sloveniji, konec oktobra organiziralo predstavitveni slovenski pitch, na katerem bo strokovna žirija izbrala projekt, ki bo predlagan naprej komisiji Euro Connectiona. V kolikor bo projekt izbran, bo producentu poleg udeležbe na Euro Connection pitch marketu zagotovljeno tudi vabilo na filmski festival v Clermont-Ferrandu.

Prijavijo se lahko:

- kratki filmski projekti (igrani, animirani, kreativni dokumentarci) do 40 minut
- v izvedbi slovenske produkcijske hiše
- z zagotovljenim delnim financiranjem
- ki iščejo mednarodne evropske koproducente
- katerih snemanje/produkcija se ne bo začela pred majem 2018
in katerih producent se bo udeležil glavnega Euro Connection dogodka v Clermont-Ferrandu.

Več o kriterijih in dogodku si lahko preberete tukaj, kjer se nahaja tudi prijavnica v wordovem dokumentu.

Svoje projekte lahko prijavite do petka 20.10.2017 na industry@kraken.si. Za prijavo pošljite prijavnico in vse v prijavnici navedene priloge. Nepopolne prijave se ne bodo upoštevale.