Špela Čadež

Rojena leta 1977 v Ljubljani. Študirala je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, na oddelku vizualnih komunikacij. Po diplomi (2002) je nadaljevala s študijem na Akademiji medijskih umetnosti v K?׬nu, kjer se je usmerila v animirani film. V času študija je posnela filma Zasukanec (2004) in zanj prejela nagrado občinstva za najboljše študentsko delo na bruseljski ANIMI ter Liebeskrank (2007), ki je njeno diplomsko delo.

Filmografija

Animacija
Nočna ptica (2016) animirani
Mali princ (2015) igrani
Animator
Boles (2013) animirani
Liebeskrank/Dom zdravja (2007) kratki animirani film
Zadnja minuta (0) animirani
Direktor fotografije
Liebeskrank/Dom zdravja (2007) kratki animirani film
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Zadnja minuta (0) animirani
Glavni animator
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Kostumograf
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Montažer
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Producent
Boles (2013) animirani
Režiser
Nočna ptica (2016) animirani
Boles (2013) animirani
Liebeskrank/Dom zdravja (2007) kratki animirani film
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Zadnja minuta (0) animirani
Scenarist
Nočna ptica (2016) animirani
Boles (2013) animirani
Liebeskrank/Dom zdravja (2007) kratki animirani film
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Zadnja minuta (0) animirani
Scenograf
Liebeskrank/Dom zdravja (2007) kratki animirani film
Zasukanec (2004) študijski lutkovni film
Snemalec
Zadnja minuta (0) animirani