Simon Tanšek

Rojen leta 1973 v Trbovljah, Slovenija. Od rane mladosti se ukvarja z izrazno fotografijo in razstavlja. Je član Foto kluba Hrastnik. Za svoje fotografije je prejel več nagrad. Po končani naravoslovno-matematični gimnaziji je leta 1993 odšel na študij filmske in televizijske kamere na FAMU v Prago, kjer je leta 1999 tudi magistriral. Ukvarja se predvsem s snemanjem reklam in igranih filmov. Deluje v Sloveniji in na Češkem. Je član Asociacije čeških kamermanov (AČK).

Filmografija

/
Tolažnik (2009) igrani
Direktor fotografije
Ministrstvo ljubezni (2016) igrani
Zgodba o uspehu (2015) igrani
Dekleta ne jočejo (2015) igrani
Gremo mi po svoje 2 (2013) igrani
Srečen za umret (2012) neznan
Oči, a lahko jaz šofiram? (2011) igrani
Nikamor 13:22 (2011) igrani
Smehljaji (2010) neznan
Za zaprtimi očmi (2010) igrani
Gremo mi po svoje (2010) neznan
Generacija Južne Afrike (2010) dokumentarni
Darilo (2010) neznan
9:06 (2009) celovečerni igrani film
Ljubezen in drugi zločini (2008) celovečerni igrani film
Made in Slovenia (2007) kratki igrani film
Ivana Kobilica - portret slikarke (2007) celovečerni dokumentarni film
Vučko (2007) kratki igrani film
Every Breath you take (2007) kratki igrani film
Na sončni strani Alp (2007) kratki igrani film
Prezgodaj dva metra spodaj (2006) študijski igrani film
Noč (2006) celovečerni igrani film
Film pred oltarjem (2006) srednjemetražni dokumentarni TV film
Odgrobadogroba (2005) celovečerni igrani film
Uglaševanje (2005) celovečerni igrani film
Ruševine (2004) celovečerni igrani film
Srce je kos mesa (2003) kratki igrani film
Vladimir (2002) celovečerni igrani TV film
V leru (1999) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Realnost (2008) celovečerni igrani film
Snemalec
Generacija Južne Afrike (2010) dokumentarni
Za zaprtimi očmi (2010) igrani
Darilo (2010) neznan