Karpo Aćimović Godina

Rojen v Skopju (Makedonija). V šestdesetih študiral filmsko režijo na AGRFT v Ljubljani, kjer danes predava kot profesor. Kot direktor fotografije je posnel 21 celovečernih filmov. Njegovemu prvemu celovečercu Splav meduze (1980) sta sledila Rdeči boogie (1982) in Umetni raj (1990). Vsi trije so bili predstavljeni na skoraj vseh večjih festivalih po svetu.

Filmografija

Direktor fotografije
Radio.doc (1995) celovečerni igrani TV film
Ameriški sen (1992) kratki igrani film
Križci in krožci (1992) kratki igrani film
Vse je pod kontrolo (1992) kratki igrani film
Zdravljica (1992) kratki igrani film
Žena s krajolikom (1989) celovečerni igrani film
Put na jug (1988) celovečerni igrani film
Bio jednom jedan Sneško (1987) celovečerni igrani film
Karlo u Rimu (Biciklista) (1985) kratki dokumentarni film
Ovni in mamuti (1985) igrano dokumentarni
Doktor (1985) celovečerni igrani film
Obisk (1985) kratki igrani film
Mala pljačka vlaka (1984) celovečerni igrani film
Ujed anđela (1984) celovečerni igrani film
Pismo - glava (1983) celovečerni igrani film
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Splav meduze (1980) celovečerni igrani film
Draga moja Iza (1979) celovečerni igrani film
Okupacija u 26 slika (1978) celovečerni igrani film
Xenia na gostovanju (1975) eksperimentalni
Muke po Mati (1975) celovečerni igrani film
Kulturnozgodovinski spomeniki Slovenije (1974) kratki dokumentarni film
Islam (1973) kratki dokumentarni film o umetnosti
O ljubavnim veštinama ili film sa 14441 kvadratom (1972) kratki dokumentarni film
Slike iz života udarnika (1972) celovečerni igrani film
Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji (1971) celovečerni igrani film
Zdravi ljudi za razonodu (1971) kratki dokumentarni film
Crni film (1971) kratki dokumentarni film
Kud narodna vojska prođe (1970) kratki dokumentarni film
Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk (1970) kratki igrani film
Rani radovi (1969) celovečerni igrani film
Lutka (1969) kratki igrani film
Piknik v nedeljo (1968) kratki igrani film
Sonce, vsesplošno sonce (1968) kratki igrani film
Fotograf
Grajski biki (1967) celovečerni igrani film
Mentor
Otroci na cesti (1998) študijski igrani film
Sine (1998) diplomski igrani film
Rop stoletja (1998) diplomski igrani film
Črepinjice (1997) diplomski igrani film
Čarobni prsti (1997) študijski igrani film
Koromandija (1997) študijski igrani film
Vivere (1997) študijski igrani film
Smehljaj (1996) študijski igrani film
Izgubljene besede (1996) študijski igrani film
Sabajev (1992) študijski igrani film
Montažer
Zgodba gospoda P. F. (2002) celovečerni dokumentarni film
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Splav meduze (1980) celovečerni igrani film
Kulturnozgodovinski spomeniki Slovenije (1974) kratki dokumentarni film
O ljubavnim veštinama ili film sa 14441 kvadratom (1972) kratki dokumentarni film
Zdravi ljudi za razonodu (1971) kratki dokumentarni film
Crni film (1971) kratki dokumentarni film
Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk (1970) kratki igrani film
Kud narodna vojska prođe (1970) kratki dokumentarni film
Rani radovi (1969) celovečerni igrani film
Lutka (1969) kratki igrani film
Piknik v nedeljo (1968) kratki igrani film
Sonce, vsesplošno sonce (1968) kratki igrani film
Režiser
Zgodba gospoda P. F. (2002) celovečerni dokumentarni film
Chubby was here - Šumiju v slovo (2000) kratki dokumentarni TV film
Abesinija (1999) kratki dokumentarni film
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Splav meduze (1980) celovečerni igrani film
Kulturnozgodovinski spomeniki Slovenije (1974) kratki dokumentarni film
Islam (1973) kratki dokumentarni film o umetnosti
O ljubavnim veštinama ili film sa 14441 kvadratom (1972) kratki dokumentarni film
Zdravi ljudi za razonodu (1971) kratki dokumentarni film
I Miss Sonia Henie (1971) kratki igrani eksperimentalni film
Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk (1970) kratki igrani film
Sonce, vsesplošno sonce (1968) kratki igrani film
Piknik v nedeljo (1968) kratki igrani film
Scenarist
Zgodba gospoda P. F. (2002) celovečerni dokumentarni film
Abesinija (1999) kratki dokumentarni film
Xenia na gostovanju (1975) eksperimentalni
Kulturnozgodovinski spomeniki Slovenije (1974) kratki dokumentarni film
Islam (1973) kratki dokumentarni film o umetnosti
O ljubavnim veštinama ili film sa 14441 kvadratom (1972) kratki dokumentarni film
Zdravi ljudi za razonodu (1971) kratki dokumentarni film
Gratinirani mozak Pupilije Ferkeverk (1970) kratki igrani film
Sonce, vsesplošno sonce (1968) kratki igrani film
Piknik v nedeljo (1968) kratki igrani film
Snemalec
Ovni in mamuti (1985) igrano dokumentarni
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Splav meduze (1980) celovečerni igrani film