Tomislav Pinter

Rojen v Zagrebu.

Filmografija

Direktor fotografije
Mokuš (2006) celovečerni igrani film
Ljubljana je ljubljena (2005) celovečerni igrani film
Križišče (1999) kratki igrani film
Patriot (1998) celovečerni igrani film
Moj prijatelj Arnold (1997) kratki igrani TV film
Triptih Agate Schwarzkobler (1996) celovečerni igrani TV film
Peter in Petra (1996) kratki igrani film
Junaki petega razreda (1996) TV nadaljevanka
Strah pred pristajanjem (1995) kratki igrani film
Carmen (1995) celovečerni igrani film
Ognjišče molka (1993) kratki dokumentarni film
Zrakoplov (1993) celovečerni igrani film
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Gluvi barut (1990) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
U raljama života (1984) celovečerni igrani film
Dediščina (1984) celovečerni igrani film
Kiklop (1982) celovečerni igrani film
Suton (1982) celovečerni igrani film
Nasvidenje v naslednji vojni (1980) celovečerni igrani film
Hajduk (1980) celovečerni igrani film
Iskanja (1979) celovečerni igrani film
Novinar (1979) celovečerni igrani film
Povratak (1979) celovečerni igrani film
Ko zorijo jagode (1978) celovečerni igrani film
Nori malar (1978) celovečerni igrani TV film
Portret Bena Zupančiča (1978) kratki dokumentarni film
Zadnja šolska naloga (1977) celovečerni igrani TV film
Vdovstvo Karoline Žašler (1976) celovečerni igrani film
Slovenska gotika (1974) kratki dokumentarni film o umetnosti
Strah (1974) celovečerni igrani film
Sutjeska (1973) celovečerni igrani film
Bitka na Neretvi (1969) celovečerni igrani film
Breza (1967) celovečerni igrani film
Rondo (1966) celovečerni igrani film
Tri (1965) celovečerni igrani film
Službeni položaj (1964) celovečerni igrani film
Prometej s otoka Viševice (1964) celovečerni igrani film
Dvostruki obruč (1963) celovečerni igrani film
Rana jesen (1962) celovečerni igrani film
Abeceda straha (1961) celovečerni igrani film
Kota 905 (1960) celovečerni igrani film
Snemalec
Mokuš (2006) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Umetni raj (1990) celovečerni igrani film
Strah (1974) celovečerni igrani film