Jure Pervanje

Rojen v Milanu (Italija) je študiral režijo na AGRFT v Ljubljani, a študija ni končal. Svoje delo pri filmu je pričel kot uspešen filmski amater, asistent in pomočnik režije ter organizator. Poleg kratkih filmov (Jaz T 7, Senca) je veliko snemal za televizijo, kot direktor fotografije celovečernih filmov pa je sodeloval predvsem z Boštjanom Hladnikom (Maškarada, Ko pride lev, Bele trave, Čas brez pravljic) in Rajkom Ranflom (Mrtva ladja, Ljubezen). Njegov največji režijski uspeh je zagotova lahkotna komedija Do konca in naprej.

Filmografija

Asistent režije
Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982) celovečerni igrani film
Sončni krik (1968) celovečerni igrani film
Grajski biki (1967) celovečerni igrani film
Direktor fotografije
Vrtičkarji (2000) TV nadaljevanka
Igralec (1997) kratki dokumentarni TV film
Dosjeji J. K. (1995) TV nadaljevanka
Rabljeva freska (1995) celovečerni igrani film
Primer Feliks Langus ali Kako ujeti svobodo (1991) celovečerni igrani TV film
Veter v mreži (1989) celovečerni igrani film
Trinajstica (1988) celovečerni igrani TV film
Koncert za osle in klavir (1988) kratki eksperimentalni film
Nasmehi (1987) celovečerni igrani TV film
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Čas brez pravljic (1986) celovečerni igrani film
Kormoran (1986) celovečerni igrani film
Vmesni čas (1986) celovečerni igrani TV film
Pivovarna Union (1984) kratki dokumentarni propagandni film
Start (1984) kratki dokumentarni film
Kje je moj mili dom? (1984) kratki dokumentarni film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Čebelarstvo (1984) kratki dokumentarni informativni film
Vprašaj (1983) kratki dokumentarni film
Tenor (1983) kratki igrani film
Veteran (1982) kratki dokumentarni film
Naš novi naslov: Titovo Velenje (1982) kratki dokumentarni informativni film
Slike iz leta 1941 (1982) mini TV nadaljevanka
Slovo (1981) kratki dokumentarni film
Goram Ravne - Železarna Ravne (1980) kratki dokumentarni informativni film
Zlata vrata Pule (1980) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
Favorit (1979) kratki dokumentarni film
Ritem dela (1979) kratki dokumentarni film
Tam II - vojaška verzija (1979) kratki dokumentarni informativni film
Dober dan, Celje (1978) kratki dokumentarni informativni film
Portret Ladka Korošca (1978) kratki dokumentarni film
Iskra danes (1978) kratki dokumentarni propagandni film
Tam T 7 - civilna vozila (1978) kratki dokumentarni propagandni film
Iskra dela za vas (1978) kratki dokumentarni propagandni film
Najdražji gost (1978) kratki dokumentarni film
Toper - plaz (1977) kratki reklamni film
Slikar (1976) kratki dokumentarni film
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Soseska (1976) kratki dokumentarni film
Toper Zima (1976) kratki reklamni film
Vrnitev (1976) celovečerni igrani TV film
Krivda (1975) kratki igrani film
Med strahom in dolžnostjo (1975) celovečerni igrani film
Čudoviti prah (1975) celovečerni igrani film
Pot k sosedu (1975) kratki dokumentarni film
Človek z masko (1974) kratki dokumentarni športni film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Dajmo hop! (1974) kratki dokumentarni film
Begunec (1973) celovečerni igrani film
Slovenska riviera (1973) kratki igrani turistično-propagandni film
Prav luštno je res na deželi (1973) kratki igrani film
Ljubezen gre skozi kuhinjo (1972) kratki igrani propagandni film
Ko pride lev (1972) celovečerni igrani film
Igra in protiigra (1972) kratki dokumentarni film
Pomlad ob žici (1972) kratki dokumentarni film
Čas je zlato (1972) kratki igrani film
SLO v Beli krajini (1972) kratki dokumentarni film
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film
Rekreacija (1971) kratki igrani film
Maškarada (1971) celovečerni igrani film
Safari (1970) kratki dokumentarni film
Sama čista resnica (1969) kratki igrani film
Poljub (1969) kratki igrani film
Montažer
Start (1984) kratki dokumentarni film
Senca (1984) kratki dokumentarni film
Čez (1984) kratki dokumentarni film
Tenor (1983) kratki igrani film
Vprašaj (1983) kratki dokumentarni film
Producent
Zrakoplov (1993) celovečerni igrani film
Režiser
Duhec (2012) igrani
Morje v času mrka (2008) celovečerni igrani film
Blisk (2005) TV nanizanka
Vrtičkarji (2000) TV nadaljevanka
Igralec (1997) kratki dokumentarni TV film
Nebo gori modro (1996) celovečerni igrani video film
Zrakoplov (1993) celovečerni igrani film
Triangel (1991) celovečerni igrani film
Do konca in naprej (1990) celovečerni igrani film
Čez (1984) kratki dokumentarni film
Pivovarna Union (1984) kratki dokumentarni propagandni film
Senca (1984) kratki dokumentarni film
Vprašaj (1983) kratki dokumentarni film
Tenor (1983) kratki igrani film
Naš novi naslov: Titovo Velenje (1982) kratki dokumentarni informativni film
Tam II - vojaška verzija (1979) kratki dokumentarni informativni film
Tam T 7 - civilna vozila (1978) kratki dokumentarni propagandni film
Toper - plaz (1977) kratki reklamni film
Scenarist
Morje v času mrka (2008) celovečerni igrani film
Vrtičkarji (2000) TV nadaljevanka
Igralec (1997) kratki dokumentarni TV film
Nebo gori modro (1996) celovečerni igrani video film
Senca (1984) kratki dokumentarni film
Čez (1984) kratki dokumentarni film
Tenor (1983) kratki igrani film
Vprašaj (1983) kratki dokumentarni film
Tam T 7 - civilna vozila (1978) kratki dokumentarni propagandni film
Toper - plaz (1977) kratki reklamni film
Snemalec
Mokuš (2006) celovečerni igrani film
Čisto pravi gusar (1987) celovečerni igrani film
Čas brez pravljic (1986) celovečerni igrani film
Kormoran (1986) celovečerni igrani film
Ljubezen (1984) celovečerni igrani film
Praznovanje pomladi (1978) celovečerni igrani film
Bele trave (1976) celovečerni igrani film
Med strahom in dolžnostjo (1975) celovečerni igrani film
Pomladni veter (1974) celovečerni igrani film
Ko pride lev (1972) celovečerni igrani film
Mrtva ladja (1971) celovečerni igrani film