Rado Likon

Rojen v Ljubljani.

Filmografija

Direktor fotografije
Vitanje v vesolju: Sunita (2015) dokumentarni
Vandima (2012) igrani
Niti (2011) igrani
Generacija 71 (2011) igrani
Alma M. Karlin: Samotno potovanje (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Zelo preprosta zgodba (2008) kratki igrani film
Smehljaj (1996) študijski igrani film
Anton Martin Slomšek - Slovenec za vse čase (1996) kratki dokumentarni TV film
Pavji krik (1996) študijski igrani film
Tik (1994) študijski igrani film
France Balantič (1993) kratki igrano-dokumentarni TV film
Nasmeh pod pajčolanom (1993) celovečerni igrani TV film
Good rockin' tonight (1992) študijski igrani film
Cirkus Kansky (1992) študijski dokumentarni film
Fotograf (1991) študijski igrani film
Balkanski revolveraši (1991) študijski igrani film
Nekdo drug (1989) celovečerni igrani film
Poslikane panjske končnice (1989) kratki igrani film
Poletje v školjki (II) (1988) celovečerni igrani film
Mesto (1987) kratki igrani film
Živela svoboda (1987) celovečerni igrani film
Heretik (1986) celovečerni igrani film
Poletje v školjki (1986) celovečerni igrani film
Christophoros (1985) celovečerni igrani film
Primož Trubar (1985) TV nadaljevanka
To človeka jezi (1984) kratki dokumentarni film
Leta odločitve (1984) celovečerni igrani film
Senca (1984) kratki dokumentarni film
Start (1984) kratki dokumentarni film
Kugy (1984) TV nadaljevanka
Čez (1984) kratki dokumentarni film
Trije prispevki k slovenski blaznosti (1983) celovečerni igrani film
Portret Janeza Vipotnika (1983) kratki dokumentarni film
Matej Bor (1983) kratki dokumentarni film
Razseljena oseba (1982) celovečerni igrani film
Zid (1982) kratki igrani film
Janez Menart (1982) kratki dokumentarni film
Pogled v računalnik (1981) kratki dokumentarni učni film
Slovo (1981) kratki dokumentarni film
Bljuz (1981) dokumentarni
Jadran - Rovinj (1981) kratki dokumentarni turistično-propagandni film
Kako nastane avto (1980) kratki dokumentarni instruktivni film
Kruh (1979) kratki dokumentarni učni film
Od setve do mlačve (1979) kratki dokumentarni učni film
Ben Daut (1979) kratki dokumentarni film
Favorit (1979) kratki dokumentarni film
Krč (1979) celovečerni igrani film
Sirjenje na Ovčji planini (1979) kratki dokumentarni učni film
Naredi si sam (1976) kratki lutkovni film
Toper Coctail (1976) kratki reklamni film
Prva ljubezen (1976) kratki igrani film
Producent
Vitanje v vesolju: Sunita (2015) dokumentarni
Alma M. Karlin: Samotno potovanje (2009) celovečerni igrano-dokumentarni TV film
Snemalec
Nekdo drug (1989) celovečerni igrani film
Poletje v školjki (1986) celovečerni igrani film
Dan kot vsak dan (1985) TV igra
Primož Trubar (1985) TV nadaljevanka
Leta odločitve (1984) celovečerni igrani film
Sin pogubljenja (1983) TV igra
Prestop (1980) celovečerni igrani film