Kolja Saksida

Kolja Saksida (1981) je magistriral na umetniški univerzi ECAL, Švica. S filmom se ukvarja kot režiser, producent in pedagog. Njegova animirana serija Koyaa je bila predvajana na Radioteleviziji Slovenija leta 2005. Sledili so kratki animirani filmi Mulc – Frača, Koyaa – Extraordinary, Azulejo ali vizualna iluzija, Koyaa – Roža, Koyaa - Razigrani avtomobilček, Koyaa – Divji ležalnik, Koyaa - Leteči zvezek, Koyaa - Vztrajne nalepke, Koyaa - Plešoče nogavice in Koyaa - Zmrzljivi šal. Filmi so bili prikazani na več kot 250 prizoriščih po svetu. Kolja je bil kot ustvarjalec in avtor povabljen na različne umetniške rezidence. Je član društva slovenskega animiranega filma D:SAF!, docent na Akademiji umetnosti, Univerze v Novi gorici ter direktor produkcijske hiše ZVVIKS.

Filmografija

Asistent kostumografa
Mulc - frača (2009) neznan
Avtor lutk
Mulc - frača (2009) neznan
Direktor fotografije
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Letճsss go (2002) kratki animirani film
Glavni animator
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Letճsss go (2002) kratki animirani film
Koproducent
Mulc - frača (2009) neznan
Mentor
Trus! What Do You Do (2014) animirani
Montažer
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Letճsss go (2002) kratki animirani film
Nastopajoči
Instalacija ljubezni (2007) celovečerni igrani film
Temna stran lune (2006) srednjemetražni igrani TV film
Slepa pega (2002) celovečerni igrani film
Vrvohodec (1999) kratki igrani film
Rop stoletja (1998) diplomski igrani film
Producent
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Slovo (2016) animirani
Meni ptič, tebi nič! (2015) animirani
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Režiser
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film
Mulc - frača (2009) neznan
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Letճsss go (2002) kratki animirani film
Scenarist
Koyaa - Zmrzljivi šal (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Razigrani avtomobilček (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Divji ležalnik (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Leteči zvezek (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Plešoče nogavice (2017) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Vztrajne nalepke (2017) kratki lutkovni animirani film
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - Roža (2013) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Letճsss go (2002) kratki animirani film
Scenograf
Azulejo ali vizualna iluzija (2013) animirani
Koyaa - lutkovna animirana TV serija v 15 delih (2005) kratki lutkovni film
Sinhronizacija
Koyaa - Lajf je čist odbit (2011) kratki lutkovni animirani film