Milka Badjura

Rojena v Ljubljani.

Filmografija

Montažer
Oxygen (1970) celovečerni igrani film
Sedmina (1969) celovečerni igrani film
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Na papirnatih avionih (1967) celovečerni igrani film
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Zgodba, ki je ni (1967) celovečerni igrani film
Giselle (1967) kratki dokumentarni plesni film
Amandus (1966) celovečerni igrani film
Podobe neke mladosti (1966) kratki dokumentarni film
Metalna (1965) kratki dokumentarni propagandni film
Počitnice v Lipici (1965) TV nadaljevanka
Semenarna (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Lažnivka (1965) celovečerni igrani film
Ljubljana je ljubljena (1965) kratki igrani eksperimentalni film
Žičnica (1965) kratki dokumentarni reklamni film
Pružam ti ruku (1964) kratki dokumentarni film
Ne joči, Peter (1964) celovečerni igrani film
Rastanak na palubi (1964) kratki dokumentarni film
Strogo zaupno (1963) kratki dokumentarni
Samorastniki (1963) celovečerni igrani film
Tistega lepega dne (1962) celovečerni igrani film
Mala zaveznica (1962) kratki dokumentarni film o naravi
Ti loviš (1961) celovečerni igrani film
Romanca o solzi (1961) kratki igrani film
Vzpon na Trisul (1961) kratki dokumentarni reportažni film
Zadnja šolska naloga (1961) kratki dokumentarni film
Balada o trobenti in oblaku (1961) celovečerni igrani film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Sok naše zemlje (1957) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Zimska radost (1957) kratki dokumentarni propagandni film
Zemlja kliče (1956) kratki dokumentarni
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Vesna (1953) celovečerni igrani film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Trst (1951) celovečerni igrani film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Študentske igre (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Tržaška mladina na oddihu v LR Sloveniji (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Planica Jugoslavija (1950) kratki dokumentarni reportažni film
Prekmurje (1950) kratki dokumentarni etnografski film
France Prešern, 1849-1949 (1949) kratki dokumentarni film
Jesen med trtami (1949) kratki dokumentarni film
O gradnjah LRS v letu 1947 v borbi za plan (1948) kratki dokumentarni propagandni film
Partizanske bolnice v Sloveniji (1948) kratki dokumentarni film
Slovensko primorje (1948) kratki dokumentarni film
Vse za otroka (1947) kratki dokumentarni propagandni film
Mladina gradi (1946) kratki dokumentarni film
Triglav pozimi (1946) kratki dokumentarni reportažni film
Bloški smučarji (1932) kratki dokumentarni film
Triglavske strmine (1932) celovečerni igrani film
Nastopajoči
Triglavske strmine (1932) celovečerni igrani film
Režiser
Božidar Jakac (1969) kratki dokumentarni film o umetnosti
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Koledniki (1967) kratki igrani etnografski film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Scenarist
S'm z Ribn'ce Urban (1968) kratki dokumentarni etnografski film
Brda (1960) kratki dokumentarni propagandni film
Fazani (1959) kratki dokumentarni film o naravi
Beli konji (1958) kratki dokumentarni gospodarstveni film
Obnova v deželi svobode (1955) kratki dokumentarni film
Življenje velenjskih rudarjev (1955) kratki dokumentarni reportažni film
Kroparski kovači (1954) kratki dokumentarni etnografski film
Pomlad v Beli krajini (1952) kratki dokumentarni film
Naši lipicanci (1951) kratki dokumentarni gospodarstveni film